Vad är Viaplay?

Viaplay var den första svenska streamingtjänsten som slog upp sina portar mot kunder och konsumenter och har ofta benämnts som “Sveriges Netflix”. Även om Viaplay har varit aktiva på den svenska marknaden under ett antal år så fortsätter de att växa och har blivit ett populärt val för många.

Numera så är det nästan vanligare att svenskarna använder sig av en streamingtjänst för att titta på allting från serier till sport än linjär TV. I och med detta så finns det också ett enormt utbud av olika streamingtjänster som man kan välja att vända sig till. I den här texten kommer vi att prata om Viaplay och vad det är för någonting, hur utbudet ser ut, samt för vem ett abonnemang hos plattformen hade kunnat passa.

Vad kan man titta på hos Viaplay?

Viaplay har ett stort utbud men det huvudsakliga fokuset ligger på svenska serier och filmer. Plattformen producerar en hel del egna serier och köper även in svenska klassiker och andra uppskattade verk.

Hur fungerar plattformen?

Plattformen på Viaplay och det som man som kund använder sig av fungerar väldigt väl. Det märks att Viaplay har lagt ner mycket tid på att producera en plattform som är enkel och smidig att använda sig och navigera igenom. Det går att titta på Viaplay genom en webbläsare, en app eller direkt via sin TV. Oavsett vad du vill använda dig av så fungerar detta väldigt bra och är någonting som man inte behöver ora sig över nämnvärt.

Viaplay har ett stort fokus på sport

För den som tycker om att slå sig ner i soffan och titta på sport så erbjuder Viaplay ett oerhört lockande abonnemang att teckna upp sig på. Bland annat så finns det gott om skidtävlingar att titta på, men juvelen i deras sportkrona är utan tvekan deras rättigheter till Premier League. Ett sportkonto hos Viaplay innebär att man bland annat kan se alla matcher från världens bästa liga, ofta även om en studio med bland annat Bojan Djordic och Erik Niva som experter. Viaplay har dessutom som enda svenskt bolag rättigheterna till Formel 1 och visar ofta annan motorsport som exempelvis Indy Car.

Men om man är någon som inte har ett särskilt stort intresse av att titta på sport så behöver man inte oroa sig. Som vi pratar om i nästkommande stycke så finns det möjlighet att välja ett billigare abonnemang där man inte får tillgång till sport, men till alla serier och filmer som finns att se på plattformen.

Olika abonnemang 

Viaplay erbjuder två olika typer av abonnemang till sina kunder. Det första är om man enbart är intresserad av att titta på plattformens utbud av filmer och serier. Priset för detta varierar och förändras och därför kan vi inte ge en konkret prisbild kring hur mycket ett abonnemang kostar. Priset för ett abonnemang med tillgång till deras sportutbud tenderar att kosta ungefär det dubbla, i och med det är dyrt för företaget att köpa rättigheterna till att sända livesport.

Ett bra utbud för barn


Viaplay erbjuder precis som många andra streamingtjänster också ett rikligt utbud för barn. Här hittar man både filmer och serier som bland annat Paw Patrol och LEGO och katalogen av barnunderhållning är verkligen imponerande. Barnmenyerna är enkla att navigera sig igenom och dina barn kommer garanterat att hitta en hel del intressanta saker att titta på.

För vem kan ett abonnemang med Viaplay vara en bra lösning?

Även om Viaplay är väldigt tilltalande för många så är det kanske inte den bästa tjänsten att använda om man är någon som inte är särskilt intresserad av svenska filmer och serier. Viaplay kan agera som ett bra komplement till en annan streamingtjänst med ett lite mer internationellt utbud och det är väldigt vanligt att exempelvis ha Viaplay och Netflix i samma hushåll. På så sätt kan man se serier från exempelvis USA samtidigt som man också kan se de allra senaste svenska filmerna och serierna.

Testa på Viaplay

Men en sån här text kan enbart hjälpa till med så mycket. Det allra bästa sättet att bilda sig en uppfattning kring huruvida detta är en tjänst som passar för dig och ditt hushåll är genom att testa på tjänsten. Precis som en övervägande majoritet av streamingtjänster så går det att testa på tjänsten helt utan kostnad under en viss period. Under en vecka får man prova tjänsten och deras basutbud. På så sätt kan man i lugn och ro reda ut om detta är någoting som man kan tänka sig att betala för i framtiden.

Du gillar kanske också...