Appar som hjälper dig i vardagen.

Detta kan verka som en ganska stor förändring men tänk själv på hur mycket du använder din smartphone eller surfplatta. Mycket av användandet görs ofta genom en app och inte genom en webbläsare.

När det rapporteras om appar handlar det mest om ett fåtal giganter. Faktum är att det idag finns en app för det mesta, -”there’s an app for that”. Appar kan verkligen underlätta allt möjligt i vardagen. Från träning till att göra dig mer produktiv.

Tre exempel på kategorier där appar kan underlätta vardagen:

Appar för löpspåret
För de allra flesta är träningen en tråkig men nödvändig plåga. Vi kanske drar ut i löpspåret eller cyklar till jobbet utan större entusiasm. Med rätt app blir det roligare att släpa sig ut i vintermörkret. Men vilken app passar för dig?

lopapparMobil genomförde nyligen ett stort test av alla träningsappar och testvinnare blev danska Endomondo. Ett bra gränsnitt och enkel uppkoppling till flertalet olika tredje-parts produkter är dess stora fördel. Den rekommenderas också för sina sociala element. Det är både enkelt och lätt att utmana vänner och sätta personliga mål.

För dig som letar efter nya äventyr kan jag rekommendera Zombies, Run! Detta är ett slags träningsspel där löprundan förvandlas till ett skräckäventyr. Appen – som är en blandning av träningsapp, ljudbok, och spel – placerar din löprunda i en värld där du är jagad av zombies. Detta är en garanterad pulshöjare för dig som är ute i löpspåret.

Ifall du har svårt att hålla tempot finns TempoRun. TempoRun kategoriserar dina låter efter tempo. Från 1 till 10 där 1 är en långsam promenad och 10 är full sprint. Du väljer vilket tempo du vill träna i och TempoRun ger dig en anpassad spellista.

Appar du kan använda på jobbet
Oavsett vad du arbetar med blir det lätt för mycket. Men med rätt app behöver du aldrig mer glömma av dina möten.

jobbapparMånga tycker om att göra listor för att komma ihåg exakt vad som behövs göras. Det finns tusentals olika to-do appar men den främsta är antagligen Wunderlist, som låter dig skapa listor tillsammans med andra. Du kan också sätta påminnelser vilket är till stor hjälp för de mer förvirrade av oss.

För dig som har tröttnat på konstant mailskrivande finns Contactually. Detta är en app som låter dig skapa mallar för mail, och automatiserar sedan email-utskick åt dig. Denna app ger dig helt enkelt mer tid att lägga på att arbeta genom att minimera tiden du lägger på mail.

För dig som arbetar med större projekt kan Trello vara intressant. Trello är en app som låter dig hantera projekt på ett enkelt och hanterbart sätt. Genom att du skriver korta kort (som post-its) och sedan flyttar dem från kategori till kategori får du en helt ny översikt över dina projekt. Denna app är mycket populär som projekthanterare, men kan också användas för mer vardagliga saker som exempelvis en ombyggnad av köket.

Appar för bilisten
Det finns många skeptiker där ute som hävdar att en app inte har något att göra i bilen. Men de har fel. Oavsett om du vill undvika köer eller hitta parkering finns det en app som hjälper dig.

appar-i-bilenEn av de större apparna idag är Waze. Denna Google-ägda app fungerar dels som GPS. Men den fungerar också som ett socialt nätverk för trafikanter. Med appen kan du enkelt rapportera trafikhändelser och få trafikinformation från andra som använder appen. På så sätt vet du vilken väg och slipper stå i långa köer.

Som många säkert har märkt är både Googles och Apples inbyggda vägvisare inte alltid perfekta och definitivt svårhanterade för den stressade bilisten. För dem finns Tomtom. Denna app togs fram av en av världens största GPS-tillverkare och är speciellt utvecklad för bilister. Med stora knappar och enkelt gränssnitt är detta en marknadsledande GPS-app.

Ifall du känner dig äventyrlig och vill utforska din omgivning finns också appen Wikitude. Detta är en app som hjälper dig hitta nya spännande platser. Genom att välja från en rad olika filter (exempelvis restauranger) kan du se vad som finns runt om dig under din körning. Ett perfekt sätt för att hitta nya smultronställen.

För dig som letar efter parkering finns Parkme. Parkme visar dig olika parkeringsplatser, vad parkering kostar, och hur du kan betala. Parkme är ganska nystartade i Sverige så appen är i dagsläget främst för Stockholmsbor.

Slutligen finns det en app ifall olyckan är framme. Ifall din bil inte startar eller en lampa behöver bytas kan du så klart ta den till en verkstad. Men idag väljer många hemmafixare att göra jobbet själv och på så sätt spara många kronor. Ett bra ställe att hitta billiga bildelar är Mister-Auto, som har en egen app. Här kan du hitta bildelen du behöver till ett billigare pris än vad du skulle betala i närmaste verkstad.

Du gillar kanske också...