Skapa en anonym hemsida som lagras i en URL

Att skapa en anonym hemsida kanske inte är det enklaste. Detta är ett riktigt snitsigt verktyg som helt gratis tillåter en att skapa väldigt enkla webbsidor. Webbsidorna lagras direkt i webbsidans adress, den så kallade URL:en.

På itty.bitty.site kan man själv skapa webbsidor där text, emojis och ikoner lagras direkt i URL:en. Detta gör att den inte är beroende av någon webbserver för att kunna fungera. Tjänsten är helt gratis och sidor som skapas kan heller inte spåras till någon ägare då ingenting lagras på någon server.

Begränsningar.

Det mest uppenbara är att det är med väldigt enkla medel och begränsade resurser som man skapar innehåll med. Anmärkningsvärt är att det är gratis och om man önskar kan det bli en anonym hemsida.

Utöver de enkla medlen man har att skapa med så finns det ytterligare en begränsning. En begränsing som är inbyggd i olika webbläsare. Nämligen att webbläsarna inte har stöd för hur långa länkar som helst. Länken blir nämligen längre ju mer text som man skriver på webbsidan. Beroende på vilken webbläsare som används så finns begränsningar mellan allt från cirka 4000 tecken till cirka 10.000 tecken långa url:er.

Använd ascii och emojis för att skapa visuellt innehåll.

Surfa in på ascii-art-generator.org eller googla efter liknande sidor och lek runt lite för att skapa visuellt innehåll. Om man önskar använda ikoner så finns förteckningar över emojis på sidor som getemoji.com.

Länk-förkortare för snyggare delning.

Om man vill dela sin sida utan att använda den långa URL:en så kan man använda en URL-förkortare som snyggar till länken som delas, t.ex. bitly.com.

Se sidan som jag skapat på bit.ly/ittyominternet

Vad är då ändamålet med tjänsten?

Jag ser positiva möjligheter till att t.ex. skapa event-sidor inför kalas/fester, lägga upp sitt CV, skapa appar eller nåt för kidsen att leka med. Det negativa som anonymiteten drar med sig är kanske att verktyget kan användas till tvivelaktiga ändamål av personer eller organisationer som drar nytta av att vara anonyma.

Läs mer om hur det funkar på about.bitty.site eller läs hur man kan skapa gratis hemsida, blogg eller webshop utan förkunskaper!

Du gillar kanske också...