Hur använder jag gruppvideochatt på Instagram?

Gruppvideochatt på Instagram berättade Facebook om i samband med sin utvecklarkonferens ”F8” i maj 2018. De avslöjade då att Instagram skulle få  en rad nya funktioner, däribland videochatt för upp till fyra deltagare. Nu är det fritt fram att använda!

Det går enbart att starta en Gruppvideochatt med en person som man redan har en aktiv direktmeddelande-tråd med. Det går även att spärra enskilda personers möjlighet att kontakta en via videochatt.

Så här använder du videochatt på Instagram:

  1. Se till att du har den senaste versionen av Instagram installerad på din enhet och starta sedan appen.
  2. Tryck på Instagram - gruppvideochat överst till höger i flödet.
  3. Tryck på ett användarnamn eller ett gruppnamn för att öppna konversationen. Du kan även starta en ny konversation genom att trycka på Instagram - gruppvideochat uppe till höger och välja personer du vill videochatta med.
  4. Tryck på Instagram - gruppvideochat överst till höger. Personen eller gruppen du ringer får en avisering om att du startat ett videosamtal med dem.

Tänk på att alla som du godkänt ett direktmeddelande från kan videochatta med dig. Förhindra att någon videochattar med dig genom att blockera dem eller dölja konversationen. Läs mer om att ändra push-aviseringsinställningarna.

Läs andra populära inlägg om Instagram på OmInter.net

Du gillar kanske också...