Starta gratis blogg

Bilder från registreringen på WordPress.com:

Bloggen jag skapade på WordPress.com enligt ovan tog 10 minuter, kolla in den på omintern1.wordpress.com.

WordPress.com erbjuder alltså en lättförståelig kontrollpanel som man loggar in på för att skriva blogginlägg samt göra olika inställningar för bloggen.

Adressen till din blogg väljer du själv men den slutar alltid med ”wordpress.com”, exempel.wordpress.com. Det finns möjlighet att betala för en uppdatering då du även kan köpa ditt alldeles egna domännamn. så att t.ex. adressen blir exempel.se istället för exempel.wordpress.com.

Om man sedan vill ta steget längre för att marknadsföra sig genom sökmotoroptimering och olika knep så finns det hjälp att få om man är helt grön. Det haglar med webbyråer i Sverige som donar med allt mellan himmel och jord men det går även att få hjälp på internet.

Man kan fråga Google och läsa sig till mycket, köpa digitala (eller vanliga) böcker eller prata med andra genom olika forum. Googla!

Genom att Googla efter hjälp hittar man siter som webb365.se. Jaroslaw som driver den siten verkar ha väldigt breda kunskaper om webben inom olika områden. Framför allt så älskar han att hjälpa till enligt texten på hans startsida.

Du gillar kanske också...