Sveriges Radio Play

Tjänsten Sveriges Radio (SR) är ett svenskt massmedieföretag som producerar radio till den svenska allmänheten. Sveriges Radio är vad som kallas “public service” eller som det heter på Svenska; i allmänhetens tjänst, vilket innebär att den ägs av staten, och är finansierad via vår skatt. Tjänsten Sveriges Radio Play tillåter dig att lyssna på radio från din dator, mobil eller surfplatta, och tillåter dig även att lyssna på gamla program som du kanske missat eller helt enkelt vill höra igen.

Vad är Svergies Radio?

Som nämnt ovan är Sveriges Radio till för allmänheten och finansieras av våra skattepengar. Detta är för att garantera att tjänsten hålls gratis, och detta gäller såklart även appen Sveriges Radio Play. Sveriges Radio ska hållas neutralt när det kommer till politik och andra känsliga ämnen. Sveriges Radio är inte heller tillåten att spela upp reklam. Kort sagt kan man säga att Sveriges Radio är radio motsvarigheten till SVT, som går under samma villkor. Sveriges Radio har 4 kanaler som räcker riket över samt hela 25 lokala kanaler. Sveriges Radio är en av de största medieföretagen i Sverige och stora delar av landet lyssnar dagligen på någon av deras sändningar. Sveriges Radios programutbud består av lokala, nationella och internationella nyheter, aktualiteter, kultur och musik. Det står även för utbildning och underhållning. Företaget har flera radiokanaler som P1, P2, P3, SR International och SR FOKUS. Dessa kanaler erbjuder ett varierat programutbud för olika typer av lyssnare. Sveriges Radio har också en webbplats som erbjuder tillgång till alla kanaler och program samt nyheter och aktualiteter.

Vad är Sveriges Radio Play?

Sveriges Radio Play är en app som gör det möjligt för lyssnare att spela in och spara sina favoritprogram från Sveriges Radio. Appen finns för både iPhone och Android. Appen ger dig även tillgång till alla Sveriges Radios kanaler, låtar, nyheter och program. Du kan lyssna offline eller strömma liveprogram genom att ansluta din telefon, surfplatta eller dator via Wi-Fi eller mobilt nätverk. Sveriges Radio Play kan laddas ner gratis från App Store och Google Play. Appen är mycket användarvänlig och enkel att förstå sig på, samt ger dig möjlighet att lyssna på radion även när du är på språng, eller helt enkelt när du vill höra en gammal favorit igen.

Du kan även lyssna på Sveriges Radios program via deras hemsida, www.sverigesradio.se. Webbplatsen uppdateras ständigt med ny information, vilket gör det lättare att hitta det innehåll som man söker. Precis som hemsidan och på själva radion är appen självklart gratis och du behöver inte betala för någonting.

Populära program

Om du inte vet vad du ska lyssna på via Sveriges Radio Play har vi några rekommendationer. Den första serien vi vill rekommendera är P3 dokumentär. P3 dokumentär har länge varit en favorit för många och precis som namnet avslöjar är det ett dokumentärprogram som täcker en bred mängd ämnen, såsom skandaler, spionaffärer och naturkatastrofer. P3 Dokumentär ligger faktiskt ofta på topplistorna över de bästa podcasterna. Ett annat populärt program är sommar och vinterpratare där radion bjuder in olika kända personer och ger dem ungefär en timmes radio där dem kan tala om precis vad dem vill. Många använder den här tiden till att dela med sig av erfarenheter från sitt eget liv. För lyssnaren är det ett väldigt bra sätt att komma närmare personen.

Det tredje programmet vi vill rekommendera är melodikrysset som spelas varje Lördagsmorgon. Melodikrysset är som en sort musik korsord som du kan fylla i online eller i din tv-tidning.

Självklart har dem även gott om sportsändningar samt nyheter, där inkluderat Nyheter på lätt svenska, samt sändningar som går på finska. Det finns även historieprogram, vetenskapsprogram, filosofi, ja allt du kan tänka dig. Kort sagt så erbjuder Sveriges Radio Play ett stort utbud av program och det finns alltid något som passar alla, såväl vuxna som barn.

Här för att stanna

Som en statlig kanal är det troligt att Sveriges Radio Play kommer stanna med oss en lång lång tid, och det är något som vi i Sverige är glada över. Det är många av oss som fyller morgon tystnaden i bilen med lite nyheter, tack vare deras trafikmeddelanden kan vi hålla oss säkra i trafiken och deras dokumentära program ger oss underhållning på dem längre resorna, för att inte tala om hur mycket  våra barn njuter av barnradion varje kväll. För att inte tala om alla år av fina julkalendrar som hjälpt oss att räkna ned dagarna till julafton. Ja, kort sagt så kommer Sveriges radio play inte att försvinna på en lång tid.

Du gillar kanske också...