Ladda ner video från CNN

Ibland så vill man spara videos från viktiga händelser. Det kan vara att man vill se dem senare när man har tid, eller som ett slags minne av hur det var när något speciellt inträffade. CNN är en av de nyhetskanaler på TV som flest tittar på över hela världen. Att kunna spara videos från den kan vara viktigt för många.

Att ladda ner en video som man tittar på online kan ibland vara ett bra sätt att spara ett minne av något som hänt. Det kan också vara ett perfekt sätt att få se något som man inte har tid att titta på i detta nu. CNN har länge varit en av de största nyhetskanalerna. Den amerikanske kanalen är en ad som flest tittar på och dess tittare hittas över hela världen.

Att kunna spela in från en av deras nyhetssändningar eller panelprogram är en funktion som många saknat. Läs mer här under för att få en guide där vi steg för steg går igenom hur man faktiskt kan spela in direkt från CNN.

Så spelar du in video från CNN

Att spela in video från CNN:s webbsändningar har länge varit efterfrågat av människor från hela världen. Det har inte varit möjligt men nu är det faktiskt så att det går. Följ stegen här under för att skapa videofiler med ditt favoritinnehåll från nyhetsjätten.

Steg 1

Det första steget är att installerar programvaran som hittas via länken ovan. Den heter Audials Movie och är det är den som möjliggör inspelningen av videofilen. Programmet är gratis att ladda ned och lätt att installera. När man har programmet installerat klickar man på programmet så det öppnas och körs. Sen väljer man vilket format man vill att videofilen ska vara i.

Mp4 är ett av dessa valbara format och kan spelas av de allra flest videospelare. Man väljer vilket filformat det ska vara genom att klicka på “format” i nedre kanten av skärmen.

Steg 2

När du är redo att spela in så väljer du att du vill spela in från en annan källa genom att välja “other source/screen recording”. Du går sedan till CNN:s hemsida i webbläsaren Chrome och klickar igång den video du vill spela in. Inspelningen börjar precis när du klickar igång videon på hemsidan. För att få så bra upplösning som möjligt på inspelningen så ska videon spelas upp i sin originalstorlek.

Steg 3

Videofilen sparas automatiskt på din dator och är direkt redo att spelas upp. Du kan flytta den till en annan enhet på samma sätt som du skulle gjort med en annan fil.

Inte nedladdning

Det handlar alltså inte om att ladda ner källfilen från CNN:s hemsida, detta måste man ha tillåtelse från CNN att göra. Det man gör är alltså att spela in det som syns på skärmen och spara i ett filformat man är bekväm med. Detta gör det möjligt att tita på en video vid ett senare tillfälle eller om man vet att man inte kommer ha en stabil uppkoppling när man vill se den.

Du gillar kanske också...