Vad är SVT Play?

SVT är en del av det svenska samhället på fler sätt än vad många av oss tänker på dagligen. Oavsett om det är genom att tillhandahålla nyheter eller underhållning så är det en stadig klippa som har handen mot samhällets pulsåder och år efter år fortsätter att leverera bra innehåll.

SVT Play har funnits i ett antal år nu och är någonting som är oerhört omtyckt av många svenskar. Möjligheten att kunna gå tillbaka för att se sina favoritprogram långt efter att de har sänts på TV är någonting som är fantastiskt skönt och gör det även lättare att hitta program som man själv tycker verkar intressanta. I den här texten kommer vi att tillhandahålla en snabb guide till SVT Play och hur det fungerar, samt olika saker som kan vara bra att veta om tjänsten och hur den fungerar.

Plattformen i sig 

Att använda sig av SVT Play är helt gratis. SVT finansierades tidigare genom bland annat TV-licensen, men numer så är denna inbakad i inkomstskatten. Detta i sin tur gör att man redan har betalat för innehållet på Själva plattformen i sig är oerhört välfungerande och det märks att SVT har lagt ner gott om tid och energi på att få den att fungera så bra som möjligt. På startsidan får man tips kring olika intressanta titlar som man kan titta på och menyerna och sökfunktionen gör det lätt att hitta allting som man letar efter oavsett om man är ute efter någonting specifikt eller bara vill slötitta på någonting.

Ett brett utbud

SVT Play har ett väldigt brett utbud av olika saker som man kan titta på och om det har sänts på SVT så går det att se antingen i realtid eller i efterhand. Med allting från egenproducerade serier såsom Vår tid är nu, På Spåret, Första Dejten och mycket mer så går det att se en hel del underhållande innehåll. Dessutom blir det lätt att följa med i serier som man inte riktigt hinner se under vardagarna.

Filmer

Även om filmer inte är SVT Plays starka sida så finns det med jämna mellanrum riktigt bra film att ta del av på hemsidan. Ofta när en bra film sänds på SVT 1 eller 2 så finns den sedan tillgänglig i några veckor på hemsidan. Även om det kanske inte är filmer som kommer direkt från biograferna så är det ofta filmer som har handplockats för att kunna tilltala olika målgrupper och det går med jämna mellanrum att se riktigt bra film helt gratis via SVT Play.

Sport

Även om SVT inte har ett huvudfokus på sport är inslag som exempelvis vinterstudion någonting som är oerhört omtyckt bland svenska tittare. Precis som allt annat som går att ta del av från SVT så kan man se sport direkt via hemsidan utan större problem. Oavsett om det är fotbolls-VM eller längdskidor så är detta någonting som gör det lättare att ta del av all action på den enhet som man själv är intresserad av.

Möjlighet att se på SVT 1 och SVT 2

Om du för närvarande inte har någon TV men är intresserad av att bara slå på SVT 1 eller SVT 2 och låta programmen rulla så är även detta någonting som går att göra helt utan problem direkt från hemsidan. Om du exempelvis vet att du vill se Rapport och sedan även programmet som kommer direkt efter så kan detta vara ett smidigt sätt att göra det på. Istället för att man behöver klicka sig runt från program till program så kan man enkelt och smidigt låta kanalen och dess innehåll rulla. Om man gör på det här viset så är det exakt som att titta på den linjära sändningen, då streamen och sändningen i sig inte skiljer sig över huvud taget.

Fungerar SVT Play utanför Sverige?

Svaret på den här frågan är både ja och nej. Även om SVT ofta gör sitt allra yttersta för att se till att man ska kunna ha tillgång till deras utbud utanför Sverige, men ibland så kan rättigheter göra att detta är svårt. Detta är dock nästan enbart applicerbart på sport, men vissa filmer och serier är ibland inte tillgängliga om man exempelvis är på semester utomlands. Ett sätt att komma runt detta är dock att använda sig av någonting som heter VPN. Genom att använda sig av ett VPN så kan man enkelt och smidigt ändra landet som man surfar från, någonting som gör att hemsidan tror att man ansluter sig från Sverige.

Du gillar kanske också...