Topp 3 bästa appar för investering!

Investeringsappar, eller handelsplattformar, tillåter både nya samt erfarna investerare att hantera sina investeringar på aktiemarknaden och andra finansiella marknader. Med en mängd bekväma tjänster till låga avgifter kan dessa investeringsappar hjälpa investera att tjäna pengar och förbättra sina portföljer.

Varför ska jag skaffa en investeringsapp?

Du slipper spendera en timme i telefonen med en finansiell rådgivare och kryssa fingrarna tills kvartalsrapporten kommer. Tack vare dagens investeringsappar så krävs det inte mer än att du knappar några gånger på din mobil. Du kan få en skräddarsydd portfölj eller handla med dina egna aktier, kontrollera din portfölj och investera pengar utan att behöva prata med en människa. En handelsplattform kan vara en bra idé till dig som väljer att investera i till exempel utdelningsaktier, då du har möjligheten för att köpa aktierna direkt eller köpa index med fokus på utdelningsaktier. Du kan läsa mer om utdelningsaktier här.

Topp 3 investeringsappar:

eToro: eToro är en populär, amerikansk plattform som ger dig som kund det största utbytet av dollarn. Du kan endast investera i amerikanska aktier, men det rekommenderas fortfarande då svenska utdelningslager sällan ger lika mycket som utländska företag. På eToro kan du investera i aktier, kryptovalutor eller ETF’er.

Avanza: Avanza räknas som en av marknadens bästa plattformar för aktiehandel. De erbjuder verktyg för tekniska analyser och har en användarvänlig plattform samt erbjuder deras kunder svensk kundtjänst.

Nordnet: Nordnet är Nordens största börsmäklare och tillåter investerare att investera i aktier, obligationer, fonder samt ETF’er. De har extra avkastning på aktier och erbjuder svensk kundtjänst till sina kunder.

Fördelar och nackdelar…

Precis som med allt här i världen kommer investeringsappar med fördelar så väl som nackdelar. Fördelarna är att appar brukar vara användarvänliga, så att du kan ställa in ditt konto på några få minuter och följa utvecklingen för dina investeringar. Det är lätt att se dina intäkter och vissa appar kan till och med projicera dina intäkter i flera år om du fortsätter att göra månatliga bidrag. Nackdelen med handelsplattformar kan vara att ju mer du investerar, desto högre blir avgiften. Det ska givetvis löna sig, annars är det inte värt det.

Sammanfattningsvis

Investeringsappar har givetvis en potential för att vara användbara för nybörjare, som till exempel studenter med en begränsad inkomst, som vill undvika komplexa tjänster. Men när du kommer upp i ett högt belopp på ditt konto ska du börja utvärdera dina för- och nackdelar noggrant, och se till så att dina intäkter inte försvinner i avgifterna. Som med allt annat krävs det att du är väl påläst innan du kommer igång, och våga fråga om hjälp.

Du gillar kanske också...