Vad är Netflix?

Netflix är en av de största spelarna inom streamingvärlden och som den första plattformen att slå igenom riktigt stort både i Sverige och internationellt så är det fortfarande ett väldigt populärt val bland många. Netflix har någonting som kan passa för alla, oavsett om man bor själv eller om man är en del av ett hushåll med många personer under ett tak.

Vad som började som en filmuthyrningstjänst med DVD’er är numera ett mångmiljardföretag med en verksamhet som sträcker sig över hela världen. I den här texten kommer vi att gå igenom vad Netflix är för någonting, vilka fördelar och nackdelar som tjänsten för med sig, samt andra saker som är bra att känna till om plattformen som helhet.

Ett varierat utbud

Den största lockelsen med Netflix är att deras utbud är relativt brett och erbjuder någonting som kan tilltala en stor grupp tittare. Oavsett om du vill se komedier eller drama så har Netflix en lång rad olika filmer och serier som kan passa som handen i handsken. Utbudet är mycket brett och täcker in en lång rad olika genrer.

Netflix erbjuder även någonting för de små

Netflix har också en funktion som gör att det kan vara ett perfekt val om man har små barn hemma. Under sektionen Netflix Kids så hittar man en lång rad olika serier och filmer som passar lite mindre barn och som är väldigt enkel att navigera sig igenom. Även om utbudet inte är enormt så är det med all sannolikhet mer än tillräckligt för att kunna underhålla dina barn under en längre tid.

Netflix hemsida och app är oerhört smidiga att använda sig av

Netflix är ett företag som har lagt ner mycket tid på att kunna erbjuda en riktigt smidig och användarvänlig app och hemsida. Det är enkelt att hitta allting som man är ute efter när man är inne i plattformarna och menyerna är enkla att navigera. Oavsett om du föredrar att titta på en dator, telefon eller streama direkt till din TV är detta någonting som är väldigt enkelt att göra oavsett vilken enhet du väljer att använda dig av.

Möjlighet att ladda ner filmer och serier

Om du är intresserad av att ha möjligheten att se filmer och serier när du inte har någon uppkoppling eller när det inte finns WiFi i närheten så erbjuder Netflix möjligheten att ladda ner filmer och serier för att sedan se dessa när man än önskar. Detta kan göra att man kan kolla på film och serier medans man åker tåg, buss eller flyg eller när man befinner sig i sommarstugan. Att ladda ner filmer via Netflix är väldigt enkelt och görs direkt i appen.

Samtidigt så kan man inte ladda ner hela utbudet, utan vissa filmer och serier är enbart tillgängliga att se med internetuppkoppling. För att se vilka filmer som man kan ladda ner för att se när man inte är ansluten till internet så är det bara att söka på “nedladdningsbart” inne i appen. Detta går att göra både om man vill titta på en telefon eller på en dator. Om man vill ladda ner serier och filmer för att se på sin dator behöver man dock ladda ner Netflixappen till sin dator.

Netflix erbjuder en prövoperiod

Netflix erbjuder, precis som alla andra streamingtjänster, möjligheten att titta på hela deras utbud helt gratis under en månad. Detta kan vara ett utmärkt sätt att se efter om tjänsten och dess katalog är någonting som tilltalar dig. Om man inte vill fortsätta med sin prenumeration efter en månad så kan man säga upp sitt abonnemang helt utan kostnad.

För vem kan Netflix vara ett bra val?

Netflix är någonting av en kameleont när det kommer till olika de olika streamingtjänsterna. Netflix är väldigt bra på att erbjuda lite av varje och har en algoritm som är väldigt bra på att visa vilka filmer som du skulle kunna tycka om. Netflix är således ett perfekt val om du vill ha möjligheten att titta på en lång rad olika filmer och serier i olika genrer och liknande, eller om du bor i en familj där ni gärna tittar på film och serier tillsammans.

För den som gillar riktigt bra serier med historier drivna av välskrivna manus och karaktärer så är detta kanske inte streamingtjänsten som passar allra bäst. Även om det finns gott om bra serier såsom Breaking Bad, Stranger Things, Better Call Saul och många andra så är detta ingenting jämfört med vad man hittar hos exempelvis HBO Max.

Du gillar kanske också...