Recension av MacKeeper

MacKeeper är en app som riktar sig till Mac-användare som vill ha en bättre och säkrare användarupplevelse. Det är en sorts helhetslösning som erbjuder funktioner för allt möjligt.

Det här är en mer eller mindre nödvändig app att ha idag då din dator med tiden kommer att slitas ut. Det här leder till att den blir segare och behöva få prestandaförbättringar. Samtidigt så är det vanligare än någonsin med virus och skadlig kod idag.

MacKeeper hjälper dig med allt det här och lite till. Du kommer längre ned kunna läsa mer specifikt om de olika funktioner som programmet erbjuder och varför du borde skaffa det idag.

App som erbjuder allt för Mac-användare

Det här är en app som är lite av en helhetslösning. Det går att jämföra med de större antiviruspaketen som finns för Windows. Du får en mängd funktioner för att skydda din dator, men det kommer även funktioner för att rensa upp din dator och för att optimera prestandan så att din dator fungerar bättre.

Det här innebär också att MacKeeper är det enda programmet man behöver. Du får en hel de av allt med det här programmet och du kommer därför inte behöva ladda ned en massa separata program, utan det här programmet kommer att räcka mer än väl för att klara det mesta.

Integritetsskydd

Du får en mängd funktioner som skyddar dig från identitetsstöld och kan lugnt surfa på webben utan att behöva oroa dig för malware eller dylikt. En stor fördel är också att programmet tar bort spårningscookies, vilket gör det svårare för företag att spåra dig och du slipper även alla annonser som du vanligtvis ser på sajter.

Det här programmet skyddar också dina personuppgifter vilket vidare gör det svårare för kriminella att komma åt din identitet. Det här är ett måste idag med alla de risker som finns med att vara på nätet.

Prestandafunktioner

Med det här programmet får du också funktioner för att rensa upp din prestanda Det hör gör man genom att ta bort onödiga filer och program. Dessa drar ofta onödigt mycket resurser från din dator och gör att den blir segare. Men med MacKeeper så slipper du det här och får en översikt över vad som tynger ned din dator. Du kan sedan enkelt välja vad du vill ta bort och vad du vill ha kvar.

Säkerhetsfunktioner

Självklart får du också med en rad funktioner för antivirus. Du behöver inte oroa dig för att få virus eller skadlig kod på din dator när du laddar ned filer. Du behöver inte heller oroa dig för ransomware eller andra skadliga program som kan tänkas försöka ta över din dator.

Det här är obligatoriskt idag eftersom det är väldigt vanligt med just dessa attacker. Så ett program som MacKeeper är obligatoriskt idag om du är mycket på nätet. Vidare så skyddar programmet dig också genom att spärra sidor som är potentiellt farliga för dig och din dator. Det kan till exempel handla om sidor med skadlig kod eller som försöker lura dig på pengar. Så det här programmet skyddar dig alltid och i realtid, vilket är ett stort plus.

Perfekt app för Mac-användare

Det här är den perfekta appen för den som äger en Mac. Den har allt du kan tänkas behöva och kommer att göra så att din dator håller längre. Det här är nödvändigt eftersom datorer blir sega ganska snabbt, och man vill inte gärna byta dator hela tiden.

Så om du äger en Mac så bör du definitivt kika på det här programmet. Med det stora utbudet av funktioner så lämpar sig det också för en mängd olika användningsområden. Det här är ännu viktigare då dina behov kan ändras väldigt snabbt. En dag vill du förbättra din prestanda och nästa dag vill du försäkra dig om att dina filer är säkra på datorn. Det här programmet fixar allt, men du kan läsa ett par exempel nedan om vad det kan hjälpa dig med i vardagen.

Rengör din dator

Att rengöra din dator är något du måste göra kontinuerligt. Det är egentligen ganska enkelt men att göra det via ett program som MacKeeper underlättar en hel del och kan även informera dig om huruvida det är dags att rensa eller inte. Själva processen är egentligen väldigt enkel.

Programmet börjar med att analysera din dator och söker bland annat efter program du inte använder, duplicerade filer och andra filer som inte alls används eller har något syfte.

När analysen är färdig så kommer den att presentera det här för dig och det är då upp till dig att avgöra vad du vill ska tas bort. Programmet tar sedan bort det och du är sedan redo att fortsätta använda din dator. Smidigare än så kan det knappast bli för en Mac-användare.

Skydda din dator

Att skydda din dator är något som ska göras dygnet runt. Oavsett om du surfar på nätet, laddar ned filer eller skriver mejl så finns det alltid en risk att virus, skadlig kod och adware sprids. För att förebygga detta är det viktigt att du har ett antivirusprogram som skyddar dig och ser till att din dator är i toppskick.

Det är dock inte allt du får när du har MacKeeper. Programmet har även en funktion som gör det möjligt för dig att spåra din Mac med din telefon. Det här gör det möjligt för dig att få tillbaka din Mac om den till exempel har blivit stulen.

Öka prestandan

Att rengöra en dator kan visserligen förbättra dess prestanda. Det finns dock mycket mer som kan göras för att förbättra prestandan på den. Att rensa minnet på datorn är ett bra exempel. Du kan även behöva uppdatera funktioner och göra annat viktigt för att hålla den i toppskick.

Allt det här kan MacKeeper ordna så att du får en bättre dator och en säkrare sådan. Samtidigt är programmet bra mycket billigare än många av konkurrenterna, vilket är ett stort plus för den som inte vill lägga ut allt för mycket men som ändå vill ha riktigt bra programvara för sin Mac.

Du gillar kanske också...