Vad är Disney+? 

Att streama från en plattform online har blivit det absolut vanligaste sättet att ta del av både filmer och serier. Där det för bara några år sedan mer eller mindre enbart var Netflix som var aktiva och populära finns det idag en uppsjö av olika tjänster som svenska konsumenter kan välja att vända sig till.

En av alla dessa tjänster är Disney+, som efter en någorlunda svajjig start verkligen har fått luft under vingarna och kan numera räknas som en av de mest populära streamingtjänsterna som finns tillgängliga för svenska konsumenter. I den här texten kommer vi att gå igenom allt och lite till som kan vara intressant att veta om Disney+, deras utbud och för vilka sorts personer som ett abonnemang hos Disney+ kan vara ett bra alternativ.

Plattformen

Precis som med alla andra streamingtjänster så erbjuds Disney+ både på en hemsida i datorn och som en app på smart-TV och i telefonen. Till följd av detta så är det väldigt enkelt att titta på deras utbud av filmer och serier oavsett vilken enhet som du föredrar att använda dig av när du ska titta på film eller serier. Disney+ erbjuder även möjligheten att ladda ner filmer eller serier för att sedan se dessa under en senare tillfälle, någonting som kan passa perfekt när man exempelvis är ute och reser eller är någonstans där man inte har tillgång till ett stabilt nätverk. Dessutom så finns det ett användarvänlig föräldrakontroll, någonting som gör att man inte behöver oroa sig för att ens barn ser någonting som är menat för vuxna.

Utbudet

Även om det är ett stort plus att plattformen fungerar så väl som den gör så spelar det mindre roll om utbudet på plattformen inte tilltalar en. Som du förmodligen redan har gissat så är utbudet på Disney+ först och främst koncentrerat kring Disney och deras utbud av olika filmer. Detta betyder att man kan hitta allting från gamla klassiker som den lilla sjöjungfrun till mer moderna filmer som Soul och Frozen. Utbudet riktar sig således främst till barn och har ett enormt utbud av familjefilmer och det kommer inte att vara särskilt svårt att hitta någonting som alla i soffan är intresserade av att titta på. Dessutom så har Disney+ ett rikligt utbud av olika Marvel-filmer. Detta betyder att man kan se serier av produktionsbolaget, men även alla filmer i Avengers-serien.

Annat utbud utöver familjefilmer

Även om fokuset på Disney+ självklart ligger på företagets egna filmer och serier så finns det fortfarande en hel del olika serier och filmer utöver detta som man kan underhålla sig själv med. Bland annat så hittar man The Simpson, The Walking Dead och mycket mer bland serierna och plattformen köper regelbundet in rättigheter till olika storfilmer.

Samtidigt så äger Disney numera rättigheterna till bland annat Star Wars, någonting som i sin tur gör att alla filmer och serier finns att se på plattformen.  Här kan man alltså se allting från den originella triologin till de nya filmerna. Ett hett tips är dock att titta på de nya serierna The Mandalorian och Andor, som båda har fått ett oerhört bra mottagande och som är rena guldgruvan för Star Wars-fans.

För vem kan ett Disney+ abonnemang passa?

Ett Disney+ abonnemang är ett perfekt val om du har barn hemma eller om du bara tycker om Disney och deras filmer. Här får man tillgång till nya filmer mer eller mindre direkt och deras katalog av olika filmer är på en riktigt imponerande storlek och växer hela tiden och idag så måste deras utbud rankas som ett av de allra bästa som går att hitta bland de olika streamingtjänsterna.

Men som vi tidigare har nämnt så är det inte bara innehåll som riktar sig till barn som går att hitta på plattformen. Även om fokuset självklart ligger på just detta så finns det ändå en hel del som kan tilltala en lite äldre publik. För den som tycker om Star Wars är detta dock den absolut bästa streamingplattformen som finns då man hittar allt och lite till från en galax långt, långt borta. 

Disney+ erbjuder också en gratismånad

Precis som många andra streamingtjänster så erbjuder Disney+ också möjligheten att ta del av en månad där man gratis får se allting som tjänsten erbjuder. Detta innebär att man i lugn och ro kan se igenom katalogen för att sedan se om det är någonting som man vill använda sig av under en längre tid. Dessutom så är priset för Disney+ väldigt rimligt och går att betala månadsvis eller årsvis.

Du gillar kanske också...