Vad är Paramount+

Paramount+ är en av de nyaste streamingtjänsterna som finns tillgängliga för svenska konsumenter och har snabbt blivit relativt populärt. Företaget har fokuserat hårt på marknadsföring på senare tid och det är inte helt omöjligt att du har sett reklamer om plattformen.

I den här texten kommer vi att ge dig som läsare en kortare guide till Paramount+ och vad tjänsten kan erbjuda dig som kund. I och med att tjänsten är så ny så finns det inte samma kunskap kring deras utbud och vad tjänsten som helhet kan erbjuda.

Pris och prövoperioden

I skrivande stund så är Paramount+ en av de billigare streamingtjänsterna som går att hitta på den svenska marknaden. För bara 69 kronor i månaden så får man tillgång till hela utbudet utan några extra kostnader. Detta är ett väldigt lågt pris jämfört med vad andra konkurrenter kräver för ett abonnemang och är någonting som helt klart talar i tjänstens fördel.

Dessutom så erbjuds det även en prövotid. Jämfört med andra plattformar så är prövotiden dessvärre inte särskilt lång, men under en vecka kan man helt kostnadsfritt titta igenom allting som hemsidan har att erbjuda. En vecka räcker självklart inte för att se igenom hela utbudet, men det kan vara tillräckligt för att hjälpa en att bygga en uppfattning kring om tjänsten är någonting som man kan tänka sig att betala för längre fram.

Utbudet

En av de största fördelarna med att använda sig av Paramount+ är att man får tillgång från titlar från en lång rad olika genrer. Detta är någonting som uppskattas enormt av många och det finns allting från moderna filmer till kultstämplade klassiker. Utbudet förändras konstant allt eftersom så det är klokt att du själv går in och tittar på hur utbudet ser ut för att få en uppfattning kring hur vad det finns att se på plattformen. 

Det är dock när det kommer till riktiga stora och klassiska filmer som Paramount+ skiner. Här finns allt och lite till när det kommer till klassiska filmer och det finns gott om saker att titta på.

Plattformen i sig

Plattformen fungerar relativt väl, även om det inte är den bästa som finns på streamingmarknaden. Den fungerar dock väl och det är lätt att titta på datorn eller streama till sin TV. Det erbjuds självklart även en app, någonting som gör att det är enkelt att ta del av innehållet även när man är ute på resande fot. Allt som allt är plattformen välfungerande och menyerna är enkla att navigera igenom, så det är ingenting som man behöver lägga allt för stor vikt vid.

Egenproducerade serier 

Paramount+ skiner inte direkt när det kommer till egenproducerade serier. Fokuset ligger som tidigare nämnt primärt på filmer som plattformen köper in.  Men det finns en del egenproducerade serier, där bland annat den nya serien om seriemördaren Dexter finns att streama, såväl som Halo-serien. Kronan i verket på deras egenproducerade serier är dock utan tvekan Yellowstone, som har blivit oerhört väl mottaget av både kritiker och konsumenter.

Barnutbudet

Barnutbudet hos Paramount+ är förvånansvärt bra och här finns det någonting för alla smaker. Paramount+ har rättigheterna till det mesta som har producerats av Nickelodeon och det finns gott om serier som kan underhålla barnen oavsett vad ni har för er. Det finns både populära serier som Svampbob Fyrkant och Paw Patrol, och om ni letar efter en perfekt film att se under fredagsmyset är även detta någonting som det finns gott om möjligheter att göra i plattformen

Ett dåligt utbud av svenska serier och filmer

Även om det självklart finns svenska texter och svenskt tal på barnsektionen så är detta inte plattformen för den som älskar svensk film och serier. I så fall är det bättre att använda sig av C more eller Viaplay då det är streamingtjänster som har ett rikligt utbud av olika svenska filmer och serier. Beroende på hur det går för tjänsten i Sverige så är det dock inte helt omöjligt att detta förändras i framtiden.

För vem kan Paramount+ passa?

Paramount+ är ett perfekt alternativ för den som inte vill betala allt för mycket för sin streamingtjänst, eller för den som inte tittar särskilt mycket på serier eller film. Med sitt väldigt låga pris så får man ut väldigt mycket värde av plattformen utan att behöva ha stora månadskostnader att hantera. Till följd av detta så är Paramount+ först och främst ett bra val för den som tycker om bra film men som inte vill behöva spendera pengar på att hyra filmer digitalt, eller ha en massa olika streamingtjänster som ligger och tickar varje månad.

Du gillar kanske också...