Vad är Amazon Prime Video?

Amazon är ett av världens absolut största företag och trots deras cementerade plats i bland annat det amerikanska samhället så var det fram tills bara något år sedan inte särskilt vanligt att svenskar interagerade med företaget dagligen. Numera så är deras streamingtjänst Amazon Prime Video ett vanligt val bland svenskar och företaget växer sig allt större även här hemma i Sverige.

Men vad är egentligen Amazon Prime Video och varför ska man välja det över andra streamingtjänster? I den här texten kommer vi att tillhandahålla en kortare guide kring tjänsten och vad den kan erbjuda för dig som kund hos tjänsten. Amazon är med största sannolikhet ett av  de företag som du har interagerat minst med när det kommer till alla olika streamingtjänster och det kan vara bra att få sig en uppfattning kring vad som erbjuds innan man bestämmer sig för att testa på vad som finns.

Utbudet

Utbudet var länge ett stort problem för Amazon Prime Video och det kändes som att de trevade ett tag innan de kom in på rätt spår med sin katalog. Numera så finns det ett brett utbud av olika filmer och serier att titta på via plattformen och det är inte svårt att hitta någonting som tilltalar en. Amazon har börjat producera serier i mängder och köper även in filmer och serier från andra producenter.

För den som tycker om Svenska serier är detta dock inte den bästa plattformen att välja. Till skillnad från andra streamingtjänster som exempelvis C more och Viaplay så har det inte legat något större fokus på svenska serier från plattformen och det är ett väldigt skralt utbud av serier på svenska.

För den som gillar sport

För den som har ett brinnande sportintresse finns det dessvärre ingen livesport som går att ta del av via plattformen. Vad som däremot finns är en dokumentärserie som har blivit oerhört omtyckt av många tittare. I serien All or Nothing så får man följa ett stort lag under en hel säsong. Med ett dokumentärteam och kameror i omklädningsrummet så får man följa med när säsongen utvecklar sig och lära känna tränarna och spelarna på djupet. Detta är oerhört spännande och ger en inblick i vad som händer bakom kulisserna bland några av de största lagen i världen som bland annat Roma och Toronto Maple Leafs.

Plattformen i sig

Plattformen för Amazon Prime kan ibland vara lite seg att använda sig av och upplevs ofta som en av de lite sämre plattformarna som man kan använda sig av när det kommer till streamingtjänster. Detta är dock ingenting som bör skrämma bort en från Prime Video, men det kan vara bra att känna till.

Det går dessutom självklart att använda sig av sin mobil för att titta på allting som hemsidan erbjuder och det är enkelt och smidigt att ladda ner serier och filmer för att titta i efterhand

Barnutbudet

Utbudet av olika barnfilmer på plattformen är tämligen gott. Här ligger fokuset primärt på olika filmer snarare än serier och det finns någonting för barn i alla åldrar. oavsett om barnen ska underhållas under en lång bilresa eller om man vill ha någonting att se under fredagsmyset finns det gott om alternativ att välja bland.

The Rings of Power

En av de största anledningarna till varför man bör välja Amazon Prime Video är att Amazon numera äger rättigheterna till Sagan om Ringen. Förutom att originaltriologin finns tillgänglig på plattformen så visar Prime Video också den senaste installationen i Tolkiens universum.

The Rings of Power är en serie som utspelar sig långt innan trilogin och är verkligen någonting som alla Sagan om Ringen fans kommer att uppskatta. Serien är välproducerad och oerhört snygg att titta på. The Rings of Power har länge varit en omtalad snackis i världen kring popkultur och den första säsongen har tagits emot väl.

Prime gaming

Prime video ger även tillgång till någonting som heter Prime gaming. Med Prime gaming så får man tillgång till innehåll för en lång rad olika spel, någonting som kan vara väldigt roligt som ett extra plus i kanten. Spelen och erbjudandena inom Prime Gaming förändras hela tiden så om du vill se vad som finns att utnyttja när du läser detta är det bara att gå in på deras hemsida för att läsa mer. Om man kan utnyttja Prime Gaming så är prime video helt klart ett utav de allra bästa alternativen som finns tillgängliga på dagens streamingmarknad då det ger en hel del innehåll som kan vara värt en del pengar.

Du gillar kanske också...