RECENSION: HBO Nordic

Lanseringen i Norden av den efterlängtade streamingtjänsten från HBO gick allt annat än smärtfritt. Jag har testat tjänsten, här är min recension.

Själva tjänsten i sig var det ingen som klagade på vid lanseringen utan det var otydlig information om 12 månaders bindningstid och 3 månaders uppsägningstid som gjorde att HBO Nordic mötte massiv kritik från potentiella kunder (inklusive mig själv).

Efter mer eller mindre folkstorm i sociala medier gav HBO med sig och tillät en testperiod endast under januari 2013 för de som anmält sitt intresse i december 2012. Det är den testperioden som tillåter denna recension.

ipadTjänsten fungerar utmärkt!

  • Bra kvalité
  • Bra och aktuellt utbud
  • Snabb
  • Textning fungerar bra
  • Om man byter enhet mitt i en film eller serie så fortsätter den där man slutade.
  • Snygg och lättanvänd app till IOS.
  • Stödjer många plattformar – PC, Mac, IOS, Android och Smart TV.

MEN! Om sanningen ska fram så har jag inte använt HBO i särskilt stor utsträckning och det beror på en enda sak, inget stöd för Airplay.

[quote style=”boxed”]”HBOs innehåll kräver en säkerhetsnivå som för tillfället inte stöds av Airplay/Apple TV. Vi hoppas kunna erbjuda det inom en snar framtid.”[/quote]

Då jag uteslutande använder mig av Apple TV för mediavisning så har HBO varit mer eller mindre värdelös för mig. Kort och gott är tjänsten inget för mig förrän Airplay erbjuds och förhoppningsvis bindningstiden slopas.

[easyreview icon=”myfav” title=”Betyg” cat1title=”Utbud” cat1detail=”Riktigt bra utbud, grymma serier och en del bra filmer.” cat1rating=”4″ cat2title=”Bildkvalité” cat2detail=”Generellt bra kvalité. HD är självfallet bäst men även SD finns tillgängligt vilket också funkar.” cat2rating=”3.5″ cat3title=”Teknik” cat3detail=”Tjänsten finns tillgänglig på en handfull plattformar men saknar en del, framför allt stöd för Airplay vilket drar ner betyget. Generellt sätt fungerar tjänsten riktigt bra och smidigt på de plattformar som erbjuds.” cat3rating=”2.5″ summary=”Slutbetyg”]

Du gillar kanske också...