Välj en Bitcoinplånbok

Fler och fler svenskar handlar med kryptovalutor. Det är både de stora investerarna och småspararna ute i stugorna som upptäckt denna investeringsform. Mycket har att göra med medias nyfunna intresse för ämnet. För de som funderar på att börja handla med Bitcoin så är första steget att välja en så kallad digital plånbok.

Det blir allt fler svenska småsparare som ger sig in i kryptovalutavärlden. Man har hört talas om det och bestämt sig för att det är något man vill börja handla med. Att investera sina sparpengar är vanligt i Sverige. Fonder och aktier har man handlar med länge. Men intresset för olika investeringar har ökat sedan räntorna på de vanliga sparkontona i stort sett försvann.

Man vill se sitt kapital växa och har insett att det inte gör det om pengarna bara sitter på ett konto. Man är alltså mer aktiv än tidigare och att uppdatera sitt innehav av aktier och liknande är något man gör med en viss regelbundenhet.

Det senaste året har medierna pratat allt mer om kryptovalutor. Man rapporterar flitigt om hur de olika valutorna utvecklar sig och det är inte ovanligt att man presenterar dess kurser på samma sätt som man presenterar aktiekursen. Det har även lett till en större handel på sidor som 1k daily profit.

Första steget

Om man tillhör den växande skaran svenskar som är nyfikna på hur kryptovalutor fungerar så finns det vissa steg man måste ta först. Om man vill handla med Bitcoin eller andra valutor på, exempelvis, Bitcoin Prime så behöver man en digital plånbok.

Det är där man lagrar nycklarna som man använder för att komma åt sina krypterade Bitcoins. Dessa plånböcker kommer i olika utföranden och man rekommenderas läsa på om vilken variant av plånbok som passar en bäst innan man väljer vilken man ska använda.

Säkrast inte smidigast

Den säkraste varianten av digital plånbok är hårdvaruplånboken. Då lagras ens nycklar på en speciell hårdvara och riskerar inte att stjälas av någon med ondsinta planer. Det finns dock en nackdel. Varje gång du ska göra något med dina valutor så behöver du ha enheten med dig. Alltså den fysiska enheten.

Det är alltså inte speciellt smidigt och väljs bort av många. Idag har många nycklarna lagrade på sin dator eller på mobilen. Det finns klara för och nackdelar med det. Dels så är det lätt att tappa bort eller att man råkar ut för en malwareattack. Å andra sidan är det väldigt smidigt. Ett annat alternativ är att använda en av de appar som finns.

I vissa av dessa kan man till och med handla i butik, om butiken erbjuder det som betal sätt. Denna företeelse växer i omfattning hela tiden. Framtiden ser ljus ut för de som handlar med Bitcoin och det kommer med stor sannolikhet blir väldigt mycket större än det är idag.

Det klokaste rådet man kan få, oavsett vad man ska investera i, är att läsa på innan man sätter igång. Ju mer information man har, desto bättre val kan man göra.

Du gillar kanske också...