Så skapas Bitcoin

Många har hört talas om kryptovalutor och det är inte ovanligt att handla med det själv. Media har uppmärksammat ämnet under det senaste året och det har bidragit till populariteten. Vad många inte känner till är hur Bitcoin skapas. Eller att man kan tjäna pengar på att skapa valutan.

De senaste åren och det senaste året i synnerhet, så har kryptovalutorna vuxit i popularitet. Fler och fler svenskar har nu kunskap i ämnet och många har börjat investera i de olika digitala valutorna själva. En bidragande orsak har varit att media på allvar har börjat rapportera om kryptovalutorna.

Det började 2009 med Bitcoin. Efter det har det kommit ett antal olika kryptovalutor som fungerar individuellt av varandra. Bitcoin är fortfarande störst, allt att det handlas mest med den. Den har blivit synonym med kryptovalutor på det stora hela. Många småsparare investerar idag sina sparpengar i Bitcoin och värdet varierar med marknaden. De svenska småspararna handlar i stor utsträckning på bitcoin code officiella webbplats.

Vad många inte vet är hur Bitcoin skapas eller att man själv kan tjäna pengar på att skapa Bitcoin.

Att skapa Bitcoin

Att skapa bitcoin kan alla med en dator och en internetuppkoppling göra. Dock blir det inte kostnadseffektivt att skapa en liten mängd valuta. Med hjälp av speciella program som man låter gå under hela dagar så skapas så kallade block som är värda en viss mängd Bitcoins. Idag är det omöjligt att göra det lönsamt med hjälp av sin laptop eller stationära dator.

Vissa hårdvarukrav och det faktum att det finns stora lagerlokaler fyllda med servrar som inte gör annat än att skapa valuta hela dagarna, har gjort det mer kostsamt. Vill man starta en verksamhet som bygger på att man skapar kryptovaluta så krävs dels en stor mängd hårdvara, men även en stor mängd elektricitet. För att det alls ska bli lönsamt måste man kunna få tag på hårdvara billigt och samtidigt ha tillgång till billig el.

Andra vägar är lättare

Det är då betydligt lättare att gå andra vägar om man vill tjäna pengar på kryptovaluta. Att investera i dem kan leda till att man får en fin avkastning. Man kan se det så här, antingen ger man sig in i det med ett långsiktigt perspektiv. Man köper valuta som man tror går upp över lång tid. Då tar man en mer inaktiv roll och man kan låta kursen gå upp och ner, så länge den över tid rör sig uppåt.

En annan strategi är att agera som en daytrader. Man köper valutor som har många toppar och dalar när de är nere i en dal. Går valutan upp så säljer man och gör en vinst. Detta är en strategi som kräver mer av dig som investerare. Som tur är så finns det robotar som kan hjälpa dig. En robot instruerar du att köpa när kursen är låg och sälja när den är hög. Du definierar dessa gränser själv.

Kom bara ihåg att aldrig investera mer än vad du har råd att förlora, den visdomen gäller alla former av investeringar.

Du gillar kanske också...