Sveriges största lek & lär-app för förskolebarn

Jaramba låter förskolebarn mellan 1-6 år tryggt och säkert ta del av hundratals filmer, böcker och spel med kända barnfigurer. Barnen kan leka lugnt utan störande reklam eller köp i appen.

jaramba - app för förskolebarn

Lek och stimulans för förskolebarn

Jaramba är den roliga appen där förskolebarn kan leka och stimuleras samtidigt som de får lära sig räkna och läsa genom äventyr med kända barnfigurer.

 

Bygga ordförråd

Jaramba - Bygga ordförråd för förskolebarn

Under förskoleåren erövrar barnet språket.
 I Jaramba finns massor av bilderböcker och 
ordspäckade lekar.

Kreativt skapande

Jaramba - Kreativt skapande för förskolebarn

Fritt skapande såväl som att följa instruktioner är utvecklande. I Jaramba får
 förskolebarn prova, våga, forska och upptäcka.

Och en massa lek

Jaramba - Massor av lek för förskolebarn

För förskolebarn är leka och lära samma sak. Det är i leken som barnen gör kunskap till sin egen och med Jaramba blir den både rolig och meningsfull.

 

[symple_testimonial by=”Lisa Hellström – Curator, Jaramba” fade_in=”true”]Med de spellistor jag skapat hoppas jag väcka barnens intresse och hålla det kvar. Spellistorna ska vara roliga, spännande och meningsfulla.[/symple_testimonial]

 

Pris

Jaramba är en prenumerationstjänst som kostar från 49:-/mån. Man kan utan förbehåll testa appen en månad gratis! Oavsett vilken prenumeration man väljer så betalar man inget förrän efter 30 dagar. Ingen bindningstid. Avsluta när man vill. Byt prenumeration när man vill. Läs mer på www.jaramba.se/valj-prenumeration

Ladda ner i Apple Store Ladda ner på Google Play

Jaramba’s vision

Vi vill göra Jaramba till den bästa tjänsten för barn i förskoleåldern.

Vi vill göra det lekande lätt att bygga sitt första ordförråd. Små barn har en otrolig kapacitet för att lära sig språk. Forskning visar också att det är viktigt att bygga ordförrådet tidigt. Det finns ett tydligt samband mellan ordförrådets storlek innan skolstart och skolresultat långt upp i åldrarna 1.

Med Jaramba vill vi ge förskolebarn ett instrument där de själva kan bygga sitt ordförråd. Där de kan styra takten, följa sitt eget intresse och samtidigt ha riktigt roligt. Det är vår utmaning.

De yngsta barnen kan inte läsa än och tänker inte så inrutat som vi vuxna. En bra barntjänst måste därför fungera intuitivt och följa barnens intresse. För att skapa ett fungerande gränssnitt har vi löpande testat tillsammans med barngrupper i förskolan.

Vi har sett att barnen hela tiden måste utmanas på rätt nivå. Lite svårare hela tiden. Och när det gäller läsning så har föräldrar och barn tidigare läst böcker tillsammans. Men det är inte alltid som tiden räcker till för det numera. Undersökningar visar att högläsning för barnen inte alls är lika vanligt som tidigare 2.

Det är här Jaramba gör skillnad. Tjänsten blandar berättande av olika medieslag med pedagogiska spel och aktiviteter. Det är en streamingtjänst som hela tiden förändras och förnyas. Allt sker på samma skärmbild och svårighetsgraden förändras i takt med att barnen utvecklar sina färdigheter.

1Ordförrådets betydelse för läsning – Christina Wiklund, Linköpings Universitet
2YouGov 2012

Du gillar kanske också...