Recension av Zenmate VPN

Zenmate menar att de har nått upp till 43 miljoner användare genom att vara snabba, säkra och enkla.

Du kan välja mellan en gratis och betald version av Zenmate VPN. Den kostnadsfria versionen har IPSec IKEv2 & L2TP-protokoll, men endast Premiumversionen har ett öppet VPN-tunnelprotokoll.

Många VPN-lösningar erbjuder 256-bitars AES-kryptering, men Zenmate har bara en 128-bitars kryptering

Läs nedan om alla viktiga fördelar med Zenmate:

Säker kryptering

För kryptering stöder ZenMate-protokoll AES, som används av Fortune 500-företag och regeringar eftersom det är säkert och kraftfullt. Dessa protokoll kan köra både AES 128 och 256. Medan ZenMate upprepade gånger har sagt att 256 är starkare, tror de att 128 är mer effektivt. De säger att en 256-bitars AES är överdrivet att använda på individnivå och inte värt priset.

Långsammare men stabilt acceptabelt

Det finns VPN som saktar ned internet, och det finns VPN där du inte märker någon större skillnad. Men alla kommer att påverka hastigheten i mindre eller större utsträckning. ZenMate är i mitten av en sådan hastighetspåverkan.

Ansenlig serverpark och en bra killswitch

ZenMate säger själva att de har 298 servrar i 31 olika länder, vilket är ganska imponerande – särskilt med tanke på att de bara hade cirka 40 för ett år sedan. De tillåter fyra anslutningar per konto, vilket är ganska genomsnittligt.

ZenMate har en fantastisk funktion tack vare en inbyggd killswitch. Det ger dig extra skydd, som omedelbart avbryter din session om din signal blir osäker.

Slipp virus

Vi har kontrollerat våra VPNs för virus, och ZenMate klarar sig bra här. Vi har granskat programmet för 66 olika virus som kan skada säkerhetssystemet. Men ZenMate verkar vara ett säkert program.

Obegränsad P2P torrenting

Har du några tvivel om vad torrenting är? Torrenting använder kommunikation mellan användare-och-användare för att ladda ner små bitar av stora filer från flera personer. Det finns naturligtvis en fara i samband med detta. Du låter främlingar komma in i ditt system. Det är därför de flesta torrentanvändare gillar att använda en VPN som ett extra lager av skydd mellan deras personuppgifter och cyberbrottslingar som vill plundra ditt system.

ZenMate brukade få en hel del klagomål, eftersom de inte tillät torrenting på deras servrar. Men under de senaste åren har de blivit smartare genom att erbjuda obegränsad P2P-trafik med sitt Premiumpaket. Många företag har förbjudit användning av P2P-torrenting på sina servrar, men vi är glada över att ZenMate och andra användare fortsätter att stödja den här tjänsten.

Stöd för många enheter

Znemate har blivit ett allsidigt alternativ för VPN, eftersom de har lagt till en mjukvara för OpenVPN i sin senaste utgåva. Du kan därför använda ZenMate med Windows, Mac, iOS, Android och på webbläsare som Firefox, Pera och Chrome.

Du kan alltså använda ZenMate på ett brett utbud av olika enheter i ditt hem, då de alla har möjligheten att användas om nämndes ovan.

Nackdelar med ZenMate

Är du nervös över vissa osäkerheter med ZenMate? Eller är du bara nyfiken på vilka delar av programmet du bör vara uppmärksam på?

Vi hjälper dig att vara extra försiktig på några ställen om du tvivlar på om du vågar starta ZenMate. Det finns platser du måste vara extra uppmärksam på: till exempel ZenMate som sparar din ursprungliga IP-adress. De säger själva att de inte lagrar eller behåller någon av dina data.

Men de kommer att spara din ursprungliga IP-adress. De ser till att den är anonymiserad och inte lagrar informationen när du aktiverar VPN. Men om du kan identifieras som någon som använder en VPN, är det inte en helt anonym tjänst.

Kanske inte så säker ändå

Eftersom ZenMate finns i Tyskland kommer den automatiskt att falla inom räckvidden för ’14 eyes surveillance alliance’, den ökända spionalliansen. Det betyder att det finns 14 olika regeringar som kan lägga vantarna på dina uppgifter. Man måste därför ställa frågan om säkerheten faktiskt är så bra som den hävdar när den är föremål för lagstiftning som ger fri tillgång för vissa instanser att hålla sig fast.

Problem med krascher

Om du använder ZenMates för Windows, var försiktig. Det gick inte bra för oss. Det laddas snabbt ner till din dator – oroande snabbt. Detta resulterade i en svart skärm som vi var tvungna att konsultera med kundservice. Allt vi fick var ett standardiserat svar, som skickades omedelbart utan att läsa vår ursprungliga fråga. När vi sedan svarade på det automatiska svaret fick vi inget ytterligare svar. Så det är lite misstänkt om vi ska vara ärliga.

Dålig kundtjänst

Ett bra program kräver ordentligt stöd. Detta kan hända på många sätt, men en av de viktigaste delarna är med en bra kundtjänst. ZenMate använder ett kontaktformulär som är lätt att hitta på deras webbplats. När du skickar din fråga bör du dock räkna med att få ett automatiskt e-postmeddelande som bekräftar att de har fått din förfrågan. Det är lite av dålig kvalitet.

De strävar dock att svara inom 24 timmar, men du kan inte vara säker på att svaret är helt tillräckligt. När det gäller vår förfrågan försökte de pressa ett premiumabonnemang på oss. Så de har en lång väg att gå för att vara helt tillfredsställande i sin service.

Så vår slutsats är att du måste vara extremt försiktig om du väljer att använda ZenMate. Att de loggar din ursprungliga IP-adress är oroande. Om du behöver använda enheten för skydd måste du vara 100% säker på att den är ogenomtränglig. Därför är dålig säkerhet, krascher och slö kundservice faktorer som du bör ta hänsyn till om du vill använda ZenMate. Du kanske inte kan komma igång med programmet – du bör inte förvänta dig det. Så se till att du har tålamod. Läs mer om Zenmate.

Du gillar kanske också...