Klassisk version av World of Warcraft är på ingång

För de som är insatta i datorspel och kanske till och med kallar sig själva för gamers går det inte att ha missat det otroligt populära spelet World of Warcraft. Spelet släpptes så tidigt som 2004, och än idag fortsätter det att ha dedikerade fans över hela världen. World of Warcraft har dock som sagt funnits under en mycket lång tid, och just därför är det inte svårt att förstå hur en stor mängd tillägg och förbättringar har nått spelet under årens gång. Om man kikar tillbaka på hur spelet såg ut från början och jämför det med dagens version är det en stor mängd förändringar som har skett.

Det nya World of Warcraft: Classic

Visst har många gamla goda minnen från hur World of Warcraft brukade vara. Nostalgin brinner starkt inom många spelare, och just därför har Blizzard Entertainment – skaparna av World of Warcraft – välsignat spelare med en helt ny servermöjlighet, World of Warcraft: Classic. Detta spelsätt tillåter spelarna att ta del av en återskapad version av spelet som är mycket likt hur det var innan det första expansionspaketet släpptes. Spelare kommer heller inte att behöva vänta länga, då World of Warcraft: Classic släpps redan den 27:e augusti 2019.

Skillnaden mellan Classic och den moderna versionen

Tanken bakom World of Warcraft: Classic är för spelet att gå tillbaka till sina rötter och förse spelarna med en upplevelse likt den som de hade innan spelet uppdaterades flera gånger om. Såsom man säkerligen kan gissa kommer expansionerna därför inte att vara tillgängliga i den här versionen av World of Warcraft. Man kan dessutom inte nå en högre nivå än 60 samt att alla spelsätten imiterar de som originalversionen av spelet hade.

En stor mängd expansioner och förändringar har gjorts till spelet sedan dess att det släpptes, så de som spelar World of Warcraft: Classic kommer att få en mycket annorlunda upplevelse jämfört med det moderna World of Warcraft. Detta är inte enbart intressant för nya spelare som aldrig fick testa på den klassiska versionen, utan det är även riktigt roligt för de som vill återuppleva den gamla goda tiden.

Hur kommer World of Warcraft: Classic att se ut?

Om man har spelat World of Warcraft innan expansionerna släpptes så är man kanske medveten om att det fanns åtta olika raser att välja mellan, och dessa kommer man även att finna i World of Warcraft: Classic. Raserna som det talas om är ”humans”, ”dwarfes”, ”gnomes”, ”night elves”, ”orcs”, ”trolls”, ”tauren” samt ”the Forsaken”. Även de nio klasserna som fanns i originalspelet kommer att finnas med i Classic, och dessa är ”druid”, ”hunter”, ”mage”, ”paladin”, ”priest”, ”rogue”, ”shaman”, ”warlock” samt ”warrior”.

De raserna och klasserna som uppstod när expansionerna hade släppts kommer inte att kunna användas i Classic, och detsamma gäller för områden såsom Outland då detta kom från en expansion. Med andra ord blir det en äkta nostalgiresa där man får uppleva World of Warcraft såsom det var i sina klassiska dagar.

Du gillar kanske också...