Recuva för att rädda ens borttagna filer

Ibland kan olyckor ske där filer eller program som man inte menade att radera plötsligt är borttagna. Detta kan leda till stor oro och sorg över det som man har förlorat, men lyckligtvis nog finns det en lösning. Med ett program såsom Recuva kan man se till så att man får tillbaka filerna som man tidigare trodde var borta för alltid. Med en mycket snabb och enkel installation är man redo att använda sig av Recuva för att inom kort få en lista på alla de borttagna filerna som man kan återställa med hjälp av det här fiffiga programmet.

Hur fungerar Recuva?

Vi har alla någon gång förlorat en fil som vi inte menade att radera, men nu kan man helt slippa de sura minerna då Recuva kan hjälpa en att få tillbaka sina raderade filer. Recuva är mycket enkelt att använda så länge man inte vill satsa på de mer avancerade funktionerna. Allt man behöver göra är att tala om för programmet vilken typ av fil som man återigen vill ha tillbaka. Det kan här vara tal om alltifrån textdokument och mejl till bilder, videor och musik. Därefter talar man om för Recuva var dessa filer tidigare befann sig på ens dator, och inom kort är programmet redo att återhämta filerna.

Det är helt upp till en själv om man vill välja att Recuva ska söka igenom hela ens dator eller enbart en viss del av den. Om man vill kan programmet till och med söka igenom en iPod eller annan ansluten enhet.

Ifall olyckan skulle vara framme och man fortfarande inte hittar sin fil trots genomsökning av hela datorn så finns det fortfarande ett ytterligare alternativ. Recuva har en funktion vid namn ”Deep Scan” som tillåter en att verkligen skanna datorn på djupet under en lite längre process än den vanliga genomsökningen.

Efter genomsökningen

När genomsökningen väl är gjord kommer man att bli bemött av resultat där man kan se statusen av varje individuell fil. Här visas färger utefter vilket tillstånd filer befinner sig i, där grönt är utmärkt, orange är dåligt och rött betyder att det är omöjligt att hämta tillbaka filen. Som om detta inte vore nog kan man få reda på diverse uppgifter kring varje individuell fil såsom när den sen senast uppdaterades eller hur stor filen är. När man väl har bestämt sig för att återhämta en fil kan man behöva vänta ett tag, men hur lång denne väntetid är kommer att vara beroende av diverse faktorer såsom vad filen innehåller.

Om man vill använda Recuva redan idag så kan man klicka på följande länk för att ladda ner programmet. Den professionella versionen av Recuva är inte särskilt dyr, och med denne får man tillgång till en lång rad förträffliga funktioner som man verkligen inte vill missa. Att förlora en fil kan kännas fasansfullt, men tack vare Recuva behöver man inte längre vara rädd för att ens borttagna filer ska vara försvunna för alltid.

Du gillar kanske också...