Ladda ner musik från Amazon Music

Amazon Music är Amazons streamingtjänst för musik, en konkurrent till bland annat Spotify. Precis som Spotify kan man lyssna på musik offline via Amazon Music om man har ett betalabonnemang som inkluderar detta. Men dessa låtar försvinner såklart när man avslutar sitt abonnemang.

Om du letar efter ett sätt att lyssna på musik från Amazon Music offline utan att betala för ett abonnemang så kan vi hjälpa dig med detta. Nedan går vi igenom hur du med hjälp av inspelningsverktyget Audials Music kan ladda ner musik från Amazon Music. Du kan dessutom använda dig av Audials Music demoversion och därmed slippa betala för det!

Kom ihåg att all musik från Amazon Music är upphovsrättsskyddat. Det betyder att det är olagligt för dig att dela musiken utan godkännande från upphovsrättsinnehavaren. Om du gör detta kan du råka ut för dyra konsekvenser.

Så laddar du ner musik från Amazon Music till din dator

Guiden nedan är tillägnad dig som gärna vill ladda ner musik från Amazon Music till din dator. Läs mer om Audials Music här innan du använder dig av tjänsten.

Vi kommer att gå igenom hur du laddar ner musik från Amazon Music till din smartphone i ett stycke längre ner.

1.      Ladda ner Audials Music och installera programmet

Första steget är att ta dig till Audials Music hemsida och ladda ner programmet därifrån.­ Som vi tidigare nämnt behöver du inte betala för något om du väljer demoversionen! Du kan, såklart, betala för tjänsten om du vill ta del av de ytterligare funktioner som finns.

När programmet väl är nedladdat växlar du till fliken ”Music Streaming”.

2.      Spela upp musiken i Amazon Music

Inne i Audials Music och ”Music Streaming” väljer du “Amazon Music”. När detta är gjort klickar du på ”Play Music in Amazon”. Det dyker då upp ett pop-up-fönster, och när detta inträffar väljer du vilken hastighet du vill spela in musiken med. Smartast är det att spela in musiken i normal hastighet.

När detta är gjort öppnar du Amazon Music-tjänsten och spelar upp den musik som du gärna vill spela in och spara.

3.      Audials Music spelar automatiskt in musiken

När du gjort detta behöver du inte göra annat än luta dig tillbaka. Audials Music spelar automatiskt in den musik du önskar och sparar det som en MP3-fil. Då kan du öppna upp din nedladdade MP3-fil när du än önskar och lyssna på musik utan att vara ansluten till internet.

Så laddar du ner musik från Amazon Music till din smartphone

Om du vill ha din favoritmusik från Amazon Music på din smartphone istället går givetvis även detta att lösa.

Det smidigaste sättet att göra det på är genom att teckna ett premiumabonnemang på Amazon Music. Härefter letar du reda på den enstaka låten, ett helt album eller den spellista som du vill kunna spela offline och klickar på “Ladda ned”.

Det tråkiga med detta alternativ är såklart att musiken försvinner så fort du avslutar ditt abonnemang på Amazon Music. Du kan heller inte exportera nedladdad musik till andra appar eller överföra till andra enheter.

Du gillar kanske också...