Så streamar du sport från Sverige

Att streama sport från Sverige kan kännas något begränsat. Visst har vi några styckena streamingtjänster att tillgå, men jämfört med många andra länders utbud är Sveriges något knapert. Det är dock fortfarande möjligt att se de flesta stora sportevenemang, och hur du gör det på bästa sätt förklarar vi här.

Svenska streamingtjänster med sportinnehåll

I Sverige äger de största mediehusen TV4, SVT, Discovery och Nent Group sändningsrättigheterna för de flesta sportevent. Således är det på deras kanaler man kan se sport på tv i dag, men naturligtvis också på deras respektive streamingtjänster.

TV4s streamingtjänster är TV4 Play och C More. C More har nog det största utbudet av sport i Sverige, åtminstone inom fotboll och hockey. SVT:s streamingtjänst heter SVT Play. Här är sportutbudet inte det bästa, men några gånger då och då händer det att man kan streama ett par utvalda matcher, som herrarnas fotbolls VM. Discovery har streamingtjänsten Discovery+, där sportutbudet är relativt bra. Det är nog det bästa valet för tennisälskaren i alla fall! Viaplay är Nent Groups streamingtjänst, där du kommer kunna se några av de största fotbollsturneringarna som Champions och Premier League, men även stora hockeyligor som NHL och NFL.

Använd en VPN för streaming utanför Sveriges gränser

Om du inte hittar de matcher eller turneringar du gärna vill se på en av de svenska streamingtjänsterna kan du såklart komma åt innehållet på annat sätt. Vi föreslår att du vänder dig till legitima utländska streamingtjänster istället för olagliga, gratisstreams.

Det kan hända att du inte kan streama eftersom de geoblockar IP-adresser utanför landets gränser, men då kan du enkelt ansluta dig på en VPN-tjänst och streama även om du befinner dig i Sverige. Här ska du räkna med att teckna månadsabonnemang, precis som du ska på svenska streamingsajter. Detta kan givetvis löna sig för dig som förväntar dig att streama mycket!

Livestreaming & oddsspel på bettingsidor

Ett tredje alternativ för dig som vill streama sport från Sverige är genom livestreaming på bettingsidor. Då streamar du alltså via spelbolag som erbjuder oddsspel på diverse turneringar och enskilda matcher. Livestreaming på bettingsidor är helt lagligt för dig som är svensk, trots att det är olika tv-grupper som äger sändningsrättigheterna. Dessutom är det nästan helt gratis, eftersom du slipper teckna något månadsabonnemang. Istället krävs det att du gör en insättning på ditt spelkonto för att börja streama. Minimibeloppet för en insättning brukar dock inte ligga på mer än 50 kronor, så det är fortfarande väldigt billigt gentemot många andra alternativ.

Så hur man då för att börja streama sport på bettingsidor? Enkelt! Du kan börja med att gå in på en sida som oddsappar.se, där du kan se listor över olika legitima bettingsidor i landet. Härefter kan du välja att streama via deras app, eller plattform via din dators webbläsare om du önskar det. Då gör du helt enkelt en insättning på ditt spelkonto, och när denna insättning är gjord kan du streama sport och spela på oddsen. Det sistnämnde är dock helt och hållet upp till dig. Vill du endast njuta av streaming är det helt okej!

Du gillar kanske också...