RECENSION: Magine

Som en glad överraskning ramlade en beta-inbjudan från Magine ner i mailboxen i eftermiddag. Jag har testat alla funktioner och här är följer en liten recension.

Precis som jag skrev när nyheten om Magine nådde världen är Magine en ny och revolutionerande tjänst som tar TV-tittandet till nya nivåer. Med Magine kan man se på TV live eller on-demand via mobil, surfplatta, dator eller TV.

Registreringen

Själva registreringsproceduren är grymt smidig med väldigt få klick.  Visserligen måste man antingen ha ett Facebook- eller Twitterkonto för att ens kunna registrera sig men det gör det hela grymt smidigt. Man är snabbt igång och det är bara att börja titta på TV.

Live

Finns inte så mycket att säga, man väljer en kanal man vill se på och det startar nästa ögonblickligen. Det fungerar näst intill lika snabbt via 3G som det gör via Wi-Fi och kvaliteten är förvånansvärt bra.

Timeline

Timeline-funktionen gör att man kan se program en vecka tillbaka i tiden. I skrivande stund sitter min sambo och tittar på säsongsstarten av New Girl som sändes samtidigt som elitseriepremiären. Jag vann alltså fighten över fjärrkontrollen när hockeyn började men hon tar nu igen den förlusten genom att streama New Girl från iPaden till Apple TV:n. Första reklampausen spolades förbi med glädje.

Parkoppla enheter

Det finns en funktion som tillåter att man parkopplar enheter för att använda t.ex. sin iPhone som fjärrkontroll när man vill ”spela upp” TV på sin dator. Man klickar på ”Connect remote” i webbläsaren, riktar sin iPhone mot QR-koden som kommer upp och vips startar uppspelningen och man styr det hela med sin iPhone. Inte en helt optimal lösning om man frågar mig då jag är smått allergisk mot QR-kodtekniken, men det fungerar.

TV-kanaler

Vilka kanaler som kommer att finnas när Magine blir tillgängligt för alla är osäkert. I beta-versionen finns följande att välja mellan:

Sammanfattning

En grymt snygg och smidig tjänst som imponerar. Det ska bli spännande att följa utvecklingen av Magine. Riktigt kul att ett gäng svenskar släpper en sån innovativ tjänst som har stora möjligheter att förändra våra TV-vanor.

Kolla även in internetgurun Joakim Jardenbergs recension av Magine där han visar hur Magine fungerar via ett videoklipp.

Du gillar kanske också...