Så handlar du med kryptovalutor online

Om du har läst nyheterna eller följt med i debatten den senaste tiden så har du säkert hört talas om kryptovalutor som DogeCoin eller Bitcoin. Du kanske har tankar på att börja handla med det själv och undrar vart man börjar, hur det går till och om det är ett bra tillfälle just nu. Det reder vi ut nedan.

Kryptovaluta är ett begrepp som beskriver de digitala valutor som är mer populära än någonsin att handla med. Bitcoin var först ut att lanseras 2009 och därefter har en del andra gjort samma sak. Valutorna är helt digitala och är inte centraliserade som exempelvis traditionella valutor som euron är.

Kryptovalutorna har skapat löpsedlar den senaste tiden då det blivit allt mer populärt att handla med dem. Både tunga investerare och småsparare ute i landet har fått upp ögonen för detta sätt at placera sina pengar. Det är många som gjort fina förtjänster på sina investeringar och fler hoppas kunna göra samma sak.

Så sätter du igång med kryptovalutor

För att borja handla med kryptovalutor så ska du först lära dig vad det handlar om. Det är precis som med andra sätt att placera sina besparingar, som aktier eller fonder, en stor fördel ju mer information du har i ämnet.

Du bör läsa på om hur man handlar och hur den valutan du är intresserad av har utvecklats historiskt. Det säger mycket om hur den kan tänkas utvecklas framöver.

Hitta rätt handelsplattform

Kryptovalutor handlas via speciella plattformar precis som man gör med aktier och fonder. De listar alla de tillgängliga kryptovalutorna och hur deras värde ligger ju vid den tidpunkten. Du kan även se hur deras värde varit historiskt och över en kortare tidsrymd. Du väljer den valuta som passar dig bäst och köper en andel av denna.

Plattformarna är i många fall gratis, något som är värdefullt när man börjar ta sina första steg i kryptovärlden. Eftersom du inte betalar för tiden du har kontot så kan du utan att det kostar utforska plattformen och hur den fungerar.

Vilken kryptovaluta ska du välja?

Det finns flera olika kryptovalutor. Bitcoin var först och är fortfarande den största. Sen har vi Ethereum som varit populär länge. DogeCoin har synts allt mer på senare tid. Sen finns det ett antal andra valutor som Peercoin och USD Coin. Vilken du använder beror helt på vilket beteende du har som investerare.

Om du vill göra snabba köp och snabba sälj så kan du med fördel välja en valuta med mer risk. Har du däremot en mer långsiktig strategi så är Bitcoin en stabil valuta i relation till många andra. Du bör se över vilka risker du har råd och är villig att ta.

Rätt läge att köpa kryptovalutor?

Som vi varit inne på tidigare så har utvecklingen varit väldigt god för kryptovalutorna. Det var en högre värdestegring i fenomenets tidiga år, men utvecklingen ser fortfarande ut att gå åt rätt håll. Om du studerar den information som finns tillgänglig som värdeutvecklingen för de olika valutorna så ser du att över tid har de flesta gått uppåt.

Du gillar kanske också...