Avancerad direktreklam på Facebook

It s a CLAES Thing-Tee TeespringFör att detta inlägg inte ska bli en D-uppsats på 300 sidor så blir det inte en guide i hur man gör utan istället en upplysning om vart marknadsföringen är på väg inom sociala medier.

Det är alltså möjligt att prickskjuta Facebook-annonser på specifika för- och/eller efternamn. Detta fall är lite extremt och just Teespring har blivit kända på internet för att bedriva finurlig och aggressiv marknadsföring. I annonsen som riktades mot CLAES i det här fallet har man alltså gått steget längre och även kopplat namnet med en högst personlig produkt till annonsen.

Detta är avancerat att förklara (steg för steg) för en novis och hör inte hemma på OmInter.net. Kort och gott så har man samlat på sig en hög med Facebook-användare som har namnet CLAES. Skapat en anpassad grupp/publik av de användarna och riktat annonsen (med t-shirten som har namnet CLAES) mot den anpassade gruppen. Detta är inte helt OK enligt Facebooks regler men det finns sätt att slingra sig runt det.

Vad tycker du? Är det OK att marknadsföringen blir anpassad/inriktad på en så pass personlig nivå? Räcker det inte med att man riktar sig mot kön, ålder, vart vi är, vart vi bor, vad vi gillar…

För den som vill veta mer:

teespringexpert.com har skrivit en artikel (på engelska) som förklarar hur man skapar en kampanj på Facebook som riktar sig mot specifika namn.

Sjukt tråkig men informativ video: Advanced facebook targeting

 

Du gillar kanske också...