Bästa matkassarna online

Tänk vad skönt det är att kunna få hem en matkasse eller matlåda, med mat från den årstid som råder. Färska svenska grönsaker och bär på sommaren och färsk svamp på hösten.

Nu i coronatider är det extra bra att få hem mat till dörren, för att slippa gå ut och trängas i en mataffär. Om du väljer Årstiderna matkasse får du ekologiska råvaror och medskickade recept som är enkla att tillaga, och som sagt får du maten ända hem till dörren. Det är alltid viktigt att råvarorna kommer till kunderna med snabb transport och inte går genom flera mellanhänder.

Innehåll i kassarna

Du kan numera välja mellan exempelvis vegetariska, veganska, glutenfria och flexitariska matkassar. De olika företagen har sina speciella kassar, därför är det alltid bra att googla på nätet vilka företag som har matkassar som passar dig bäst. När du valt någon som erbjuder matkassar i ditt tycke, väljer du antal personer, dag och tid och sedan är det bara att invänta din kasse.

Vegetarisk matkasse

Vegetarisk mat har blivit populärare med åren, både bland unga och gamla. I denna kasse finns nyttiga, goda och mättande rätter som hela familjen, mamma, pappa, barn tycker om. Maträtterna är klimatsmarta och givetvis ekologiska. I varje kasse medföljer ett recept på spännande maträtter och givetvis får du grönsaker utifrån de svenska årstiderna.

Vegansk matkasse

En vegansk matkasse kan innehålla råvaror du behöver för en smakfylld, måltid med grön energi. Exempel på rätter du kan laga utifrån råvarorna som finns i kassen är: bovetepannkakor med rostad mandel och spenat, gröna bönor med kokoskräm, linser och sumatra curry.

Glutenfritt i kassen

Om det finns någon i familjen som är glutenallergiker kan det vara värt att köpa hem en kasse med råvaror helt utan gluten. Det är alltid trevligast om alla kan äta samma mat och samtidigt. Exempel på god glutenfri mat är: kycklingklubbor som är rostade i ugnen och till det en god kokossås. Sesampanerad lax tillsammans med en morotssallad är också gott. Som fredagsmys kan du välja falafel i bröd, olika grönsaker som doppas i yoghurt eller tacosås.

Flexitarisk matkasse

För dig som vill välja att äta fisk och fågel ibland och andra dagar helt vegetariskt kan du välja en flexitarisk matkasse. Givetvis är alla råvaror ekologiska, närproducerade och baserade på den svenska årstiden. Kassen innehåller råvaror med fullkorn och långsamma kolhydrater, utöver råvaror från växtriket får du rimliga mängder av fisk och fågel.

Vad du än föredrar att äta finns det alltid en matkasse i din smak, så passa på att njut när du tillagar maten och äter den. Matkassen klickar du hem på nätet, det kan inte bli smidigare.

Du gillar kanske också...