Guide: Skaffa ett amerikanskt iTunes-konto

Det finns många fördelar med att skaffa ett amerikanskt iTunes-konto. Framför allt om man är film/Tv-serie tokig men även fördelar om man gillar musik. Så här gör man och därför gör man det.

Jag kör idag Appel TV som är jailbreakad med ATV Flash installerat. Har dessutom toppat med det helt fantastiska Netflix som kommer att rädda många mörka timmar i höst/vinter. Nackdelen med att köra Netflix på sin Apple TV är att man måste ha USA som plats inställt för att det ska fungera. Då fungerar inte det svenska iTunes-kontot om man mot all förmodan skulle vilja hyra en film. Eller? Självklart finns det en lösning till den lilla detaljen.

iTunes-giftcards.com

iTunes-giftcards.com

Kruxet med att skapa ett amerikanskt iTunes-konto är att man måste ha ett amerikanskt betal/kredit-kort för att det ska fungera. -”Shit!” tänker du nu men det finns en finurlig liten tjänst som löser den biten. Nämligen iTunes-giftacards.com. Jag har själv testat tjänsten ett par månader och det flyter på smidigt som en nyvaxad rygg.

1. Surfa bort till iTunes-giftacards.com och köp ett iTunes Match Prepaid Credit Card för 38 dollares. Det vill säga c:a 250 spänn och betalningen sköts säkert via Paypal. De säger att processen ska ta upp till 24h men när jag gjorde det på eftermiddagen hade de nog precis vaknat i amerikat och jag fick mina kort-uppgifter nästan direkt via e-post. Kontot kan allt eftersom du bränner kulor fyllas på. De säger någon gång under köp-processen att innan man skapar sitt nya iTunes-konto med kort-uppgifterna måste man ytterligare en gång fylla på sitt kort med pistoler men det är skitsnack så strunta i det.

2. Starta iTunes – logga ut ur ditt svenska konto – längst ned till höger i iTunes Store hittar du vår fagra svenska flagga, klicka på skönheten och välj istället United States.

3. Välj ”Logga in” upp i det högra hörnet och sedan ”Skapa Apple-ID”. Att skapa ett konto genom att fylla i en trave formulär räknar jag med att de flesta kan men ett par vitala tips på vägen är ett måste.

* Kontokortuppgifter – Använd de du fick från iTunes-giftacards.com
* Amerikansk adress och telefonnummer – Gå till en amerikansk restaurang-guide (t.ex. www.menupages.com), blunda, klicka och använd den restaurangens adressuppgifter och telefonnummer.

KLART!
[hr]

Varför amerikanskt iTunes-konto?

Varför inte amerikanskt iTunes-konto?

  • Enda minuset jag kan tänka mig är att man inte får tillgång till svenska undertexter.

Läs också min guide om hur man skaffar Netflix.

Observera att guiden endast är rekommendationer och används på eget bevåg. Jag ansvarar inte för eventuella problem med er utrustning.

[hr]

Du gillar kanske också...