Läs böcker och titta på filmer gratis online!

Visste du om att du i dagsläget kan läsa böcker, tidningar samt titta på filmer och serier gratis online på olika hemsidor där du kan streama dig igenom en hel mängd med nytt och gammalt utbud? 

Hitta just den boken som du har letat efter eller just den klassikern som du såg när du var liten med endast ett par knapptryck på din datorn. Här följer en kort genomgång om vad man kan förvänta sig. Är du ute efter att förgylla din dag eller kväll med ett litet inslag av kultur utan att det kostar skjortan? Läs vidare för att bli lite klokare och spara en slant. 

Hur gör jag för att hitta det jag söker? 

Idag finns det mängder med olika källor där man kan se filmer och läsa böcker. Man kan välja att ladda ner, eller streama. Om man vill kan man även välja att köpa dessa på nätet för att sedan spara dem i molnet eller i vissa fall på extern hårddisk och ibland är de även nedladdningsbara så att du kan spara dem i en extern hårddisk. 

Om man använder Google och söker på sökord som gratis filmer, gratis ljudböcker eller till exempel gratis litteratur online så får du närmare 3 miljoner träffar med olika sidor där det erbjuds e-böcker och ljudböcker helt gratis som tex Nextory och Storytel. Detsamma gäller om du söker efter filmer men här är det oftare en streamingtjänst. Då får man tyvärr betala en liten slant månadsvis men det brukar oftast handla om runt en 100-lapp i månaden.

Låna böcker genom internet

Då jag var ung gick man alltid till biblioteket för att låna böcker, och senare filmer i dvd format och då fick man snällt fysiskt gå dit och lämna tillbaka dem när lånetiden gått ut. Idag kan man på flera olika bibliotek låna böcker i form av e-böcker genom nätet med sitt bibliotekskort och detta gör du enkelt hemifrån. Du slipper gå ut i regn och rusk för att lämna tillbaka ditt lån.


Denna praktiska metod erbjuds även i andra länder. Som finsktalande kan man till exempel läsa mer om detta på pixelem.fi som är en sida som motsvarar denna du just nu sitter och bläddrar igenom.

Vad ska jag tänka på?

Var noga med att läsa igenom villkoren på den sidan som du använder för att ladda ned böcker och filmer. Det kan vara så att de erbjuder en begränsad prova-på-tid och att man sen får betala en avgift som ska löpa på månadsvis om man inte säger upp servicen i tid. 

Tänk på att detta även sker i appar om man inte är extra försiktig trots att de brukar vara lite tydligare med att tala om att de erbjuder “köp i appen”. Det är förvisso inte så farligt om man råkar glömma då det oftast är endast en kort uppsägningstid men det kan bli tråkigt ändå oma man inte räknat med att lägga ut den summan på det just då!

Du gillar kanske också...