Recension av StrongVPN

StrongVPN är faktiskt fortfarande relativt okända på marknaden, även om de har varit på marknaden dubbelt så länge som många av sina konkurrenter. Det borde faktiskt få dina larmklockor att ringa. För om de har haft dubbelt så länge som sina konkurrenter att förbättra sin produkt, borde den också vara dubbelt så bra.

Men tyvärr är det inte alltid så.

De har faktiskt funnits sedan 2005 under Strong Technology LLC vid Lake Tahoe. Men de har bara 688 servrar spridda över 26 länder, så de är inte de mest representerade, även om antalet fortfarande borde ge dig en hel del möjligheter.

Du kan använda deras tjänster på Windows, Mac, iOS, Android och Chrome. De ger också sina kunder ett utökat supportcenter där du kan hitta detaljerade instruktioner för att installera StrongVPN med en hemmarouter.

De har också en killswitch och vi gillar det. Denna VPN tillåter till och med 12 samtidiga anslutningar. Allt det här låter väldigt underbart, men är det verkligen det?

Download StrongVPN

Kompatibelt med Netflix

Du vet aldrig vad som händer med Netflix när du kör ett VPN-program. Sedan 20156 har Netflix kämpat mot flera av de mer kända VPN-företagen på marknaden. Många användare har klagat över det, men Netflix har hållit fast vid förbudet och förbättrat sin säkerhet.

Men det behöver du inte oroa dig för med StrongVPN. Vi kunde enkelt göra det här utan buffertid eller förseningar. Med tanke på att det ofta händer med VPNs så är det ett stort plus för StrongVPN. Vem vill inte att deras Netflix ska köras utan problem?

Bra kundtjänst

Finns de verkligen? Ja, det gör det uppenbarligen. Och det blir ännu mer bakom oss, särskilt eftersom de inte erbjuder en livechatt. Det tog faktiskt inte mer än 30 minuter från att fylla i vårt kontaktformulär tills vi fick svar. Det är ett stort plus enligt oss. En bra kundtjänst är lika med respekt för kunder och professionalism – så vi är mycket nöjda med den.

Och när vi surfade tunt på webben för dåliga recensioner av StrongVPN, hittade vi faktiskt inte heller något. Det kan dock bero på att det inte är så många som använder dem. Men folk är vanligtvis snabba med att uttrycka sina problem och bekymmer – men här kunde vi helt enkelt inte hitta något värt att skriva om.

Stark AES-256 kryptering

En av de viktigaste åtgärderna som någon kan vidta för att öka sin säkerhet är att använda en VPN. Men inte alla VPN är lika bra, och många av dem har allvarliga säkerhetsbrister som gör mer skada än nytta. Men när det gäller StrongVPN använder de några av de mest avancerade krypteringsstandarderna på marknaden.

I själva verket använder StrongVPN samma kryptering som CIA och FBI. Detta innebär att du kan sova lugnt med kunskapen om att dina personuppgifter är skyddade. Faktum är att även om du använder ditt offentliga Wi-Fi-nätverk är du säker och din IP-adress är helt dold.

Inga loggfiler

Själva paradoxen med VPN är att det finns vissa företag som faktiskt gör ditt surfande mindre säkert. Du kan ta reda på det genom att läsa det finstilta. Här kan du se många gånger att en hel del VPNs loggar din information och aktivitet och till och med säljer den till tredje part eller dotterbolag.

Det är därför viktigt att du förstår loggningspolicyn som din VPN-lösning har, innan du investerar i den. Lyckligtvis, när det gäller StrongVPN, kan du känna dig säker.

Så det verkar finnas flera riktigt bra fördelar med StrongVPN, men tyvärr måste vi prata om nackdelarna. Allting ser inte helt perfekt ut.

Hastigheten på servrarna

Även om StrongVPN har gjort allt för att öka hastigheten på deras servrar är det fortfarande långt ifrån hållbart. Det är helt enkelt inte tillräckligt snabbt. De kan mycket väl användas för vardagsaktiviteter, men att ta hänsyn till priset är helt enkelt inte tillräckligt bra. StrongVPN är långsammare än en proxy, så det hjälper inte att de erbjuder obegränsad bandbredd.

Föråldrat användargränssnitt

Således är StrongVPN inte helt med i utvecklingen av layout och design. Deras användargränssnitt är mest lik något från tidigt 00-tal. De är varken intuitiva eller användarvänliga. Att ändra inställningarna är inte lätt – inte ens för någon som är erfaren med VPN. Föråldrad design kan faktiskt skrämma bort potentiella kunder. Det kan verka oprofessionellt och amatörmässigt att inte göra sitt utseende mer användarvänligt och lättillgängligt – men för vissa kanske det inte betyder så mycket. Det handlar ofta om ens egna preferenser.

Slumpmässiga servrar

Tyvärr tilldelar StrongVPN sina servrar helt slumpmässigt. Det är ganska olikt andra VPNs. Det betyder dessvärre att vi kunder spelar ett lotteri varje gång en enhet ska anslutas. Så du kan få en jättebra tjänst ena månaden, och sedan få problem under nästa månad med att ladda ned ett Word-dokument. Du får ingen konstant anslutning, vilket kan göra att du blir less i längden.

Slutsats om StrongVPN

Det finns mycket att säga om StrongVPN, men de har förbättrat sin tjänst under de senaste åren. Deras hastighet, kundtjänst och pengargaranti har alla avsevärt förbättrats. Men räcker det för att klara testet? Inte riktigt.

Våra fördelar, där vi presenterade just Netflix-kompatibilitet, snabb kundservice och ingen loggning av filer är värda att tänka på. Men när du tar in det vilda priset, långsam hastighet, gammaldags användargränssnitt och servrar där kunderna kastas runt som rysk roulette, finns det inte mycket att gilla. Vi rekommenderar därför att du istället tittar på ExpressVPN och NordVPN.

Du gillar kanske också...