CCleaner för en ren och välfungerande dator

CCleaner är en förkortning för Crap Cleaner, och såsom namnet antyder ser programmet till så att skräpfiler tas bort för en renare och bättre fungerande dator. Detta program finns i hela 35 olika språk och kan användas till både Microsoft Windows samt OS X. Det är upp till en själv om man föredrar att satsa på gratisversionen eller vill uppdatera till premiumversionen för att få ta del av allt det som CCleaner har att bjuda på. Både uppdateringar och support är helt gratis, och gällande uppdateringarna sker dessa automatiskt så att man ska få den bästa möjliga upplevelsen.

Vad CCleaner kan hjälpa en med

Det är inte ovanligt att skadligt innehåll dyker upp på ens dator genom en mängd olika vägar. Samtidigt kvarstår nästan alltid vissa rester av program även efter dess att man raderar dem, och detta kan leda till problem såsom att datorn bland annat blir mer långsam. Detta är enbart några av de problemen som CCleaner finns där för att lösa åt en. Så länge man med jämna mellanrum utför genomsökningar och rensar datorn kommer den nämligen att må så bra som det bara går, och det är just detta som CCleaner används till.

Denne applikation finns där för en i alla lägen med verktyg som håller ens dator ren och välfungerande. För att göra det så lätt som möjligt för vem som helst att dra nytta av CCleaner är dess gränssnitt lätt att förstå sig på och lära sig inom bara några minuter. Tack vare en sidopanel som består av de viktigaste och mest använda funktionerna går det snabbt att klicka sig fram till just den funktionen som man letar efter. För en förträfflig översikt kan man även förvänta sig systeminfo i en övre del av applikationen medan det resterande utrymmet ger en tillgång till alla de ytterligare alternativen.

Att städa upp i datorn

Uppgiften som CCleaner verkligen är duktigast på är att hålla datorn städad och ren. Det finns en så kallad rensningsfunktion som man enkelt kan ta sig till för att bli av med filer som inte längre används eller bara ligger och samlar damm på ens dator. Man kan till och med själv välja vilka områden som ska städas upp, där ens val exempelvis är ”dokument som nyligen har skapats”, ”sparade lösenord”, ”cookies”, ”gamla Windows installationer” och mycket mer därtill.

Detta kanske låter lite riskfyllt då man naturligtvis inte vill att filer ska råka försvinna utan att man har något säg i det, men just därför har CCleaner en annan funktion för att hjälpa en. Man kan nämligen analysera ett visst område, vilket resulterar i att man får reda på vilka filer som kommer att tas bort innan man accepterar rensningen. Tack vare den moderna teknologin behöver man heller inte vänta under en längre tid, utan analysen och rensningen sker riktigt fort. Tack vare CCleaner kommer man alltid att ha en dator som är så snabb och välfungerande som möjligt. Ladda ner gratisversionen redan idag eller kika på premiumversionen för en stor mängd förträffliga funktioner.

Du gillar kanske också...