Embed responsively

Om man bloggar eller driver en hemsida delar man ofta med sig av andra saker på internet. Då kan det vara snitsigt att bädda in innehållet direkt på sin sida, inte minst att innehållet är responsive som tillåter layouten att förändras beroende på vilken skärmstorlek och skärmupplösning som besökaren har.

Vanligtvis klistrar man in inbäddningskod från t.ex. Youtube eller Instagram och tycker att allt är toppen. Dessvärre så kan man endast välja fast bredd och höjd på inläggen vilket gör att de de inte anpassar sig efter besökarens plattform.

embedresponsively.com är en tjänst som ser till att innehållet man bäddar in följer layouten på sidan. Man klistrar helt enkelt in tredjeparts-tjänstens länk på deras sida så trollar deras fiffiga tjänst om koden så att den blir responsive.

I skrivande stund erbjuder de kod för tjänster från YouTube, Vimeo, Dailymotion, Google Maps, Instagram, Vine, Getty Images, Generic iFrame.

Dessa tjänster är redan responsive och behöver inte köras genom tjänsten: Scribd, SoundCloud, Storify och Twitter.

[symple_testimonial by=”Theirry Koblentz, Anders Andersen and Niklaus Gerber.” fade_in=”true”]embedresponsively.com helps build responsive embed codes for embedding rich third-party media into responsive web pages.[/symple_testimonial]

 

Ett par exempel:

Testa att ändra webbläsaren till olika storlekar om du sitter med dator eller testa att vrida din smartphone/surfplatta och se hur innehållet anpassar sig i storlek.

Youtube
Vimeo

https://vimeo.com/110968601

För WordPress

Om du driver en sida med det populära publiceringsverktyget WordPress så räcker det med att klistra in den vanliga länken direkt i inlägget så publiceras det responsive. Läs mer om detta på codex.wordpress.org.

Du gillar kanske också...