Facebook: Göm din plats för andra

Att visa vart man är när man postar bilder, videos eller statusar på Facebook innebär inte bara fördelar. Ibland kanske man inte vill att alla ska veta vart man befinner sig. Så här tar du bort Facebook’s platstagg.

Ponera att du ger dig iväg på ett ordentligt äventyr, jorden runt! Du lägger upp lite bilder och statusar på Facebook för att visa dina vänner att du faktiskt lever. Bilderna eller statusarna är inte för avslöjande om vart du faktiskt befinner dig men den automatiska platstaggen som Facebook har avslöjar att du befinner dig på Chinamuren.

Glad i hatten återvänder du hem efter två eller tre månader med massor av minnen att berätta om. Till din stora förskräckelse har ditt hem blivit upp och ner vänt och tömt på värdesaker. Just det… tjuvar har också Facebook.

Mac/PC

När du för muspekaren över den valda platsen, visas ett kors till höger som visas i bilden nedan.

På så sätt tar du bort din nuvarande plats samtidigt som du gör en statusuppdatering. Plats identifieras ibland inte automatiskt av någon anledning, så då är det bara att tuta och köra.

iPhone/iPad

Tryck helt enkelt på platsikonen om en plats är automatiskt vald. Tryck sedan på krysset nere till höger istället för att välja en plats. Voila! Du är under radarn!

 

Sponsrad länk: Bli anonym på internet för endast 40kr/mån

Du gillar kanske också...