Hur man lånar pengar online trots betalningsanmärkningar

Tiden då finansiella tjänster var något som bara erbjöds av banker och man behövde besöka ett bankkontor för att ansöka om ett lån är sedan länge förbi. För den som har ett konto på en bank, fast anställning och goda krediter går det ofta ansöka om ett lån online och få ett mindre lån beviljat på kort tid. Det kan dock ofta ta flera dagar eller i vissa fall veckor innan man får pengarna insatta på sitt konto.

Men det finns andra vägar att gå för den som vill låna pengar online som kan vara både snabbare och enklare. Speciellt för den som har svårt att få låna pengar via ett vanligt banklån eller behöver pengar på väldigt kort sikt.

Vilka lån kan man få  

Det rör sig om företag som arbetar med att låna ut pengar till en bredare publik än vanliga banker. Precis som vanliga banker tar dessa företag en kreditupplysning på dig och den ränta du får på ditt lån baseras på din personliga situation. Dessa lån brukar kallas för sms-lån eller snabblån. De belopp du kan låna är ofta betydligt mindre än de som gäller vid vanliga blancolån från banker och räntan är förhållandevis hög.

Bör man ta den här typen av lån

De flesta svenskar får vid en eller annan tid i livet ansträngd ekonomi. För den som har betalningsanmärkningar och redan är skuldsatt är det inte ett bra alternativ att ta ytterligare lån och man bör även undvika att ta snabblån med hög ränta om man saknar inkomst och inte vet hur man ska kunna betala tillbaka pengarna.

Men det finns situationer när ett kortsiktigt lån på små belopp kan vara precis det man behöver för att få ekonomin att gå ihop på kort tid. Det dyker ibland upp oförutsedda utgifter när pengarna är på väg att ta slut och lönen fortfarande är en bit bort. När man både behöver reparera bilen och betala för akuttandvård kan det bli jobbigt även för den som i vanliga fall har bra ekonomi.

 Ibland kan man också ha en gammal betalningsanmärkning som försvårar det ytterligare för en att få ett lån. Dessa anmärkningar brukar ligga kvar i flera år och kan tvinga en att leta alternativa lösningar även om man fått bättre koll på sin ekonomi sedan tiden då man fick anmärkningen.

Den effektiva räntan på sådana lån kan skifta mycket mellan olika långivare, belopp och löptid och kan variera mellan ca 20% ända upp till 80%. Men även ett lån med riktigt hög ränta kan vara acceptabelt förutsatt att det rör sig om ett belopp som kan betala av på relativ kort tid. Kostnaden i pengar kan då bli försumbar. Man bör när man ansöker om ett snabblån riktat till de som har svårt att få låna pengar alltid göra upp en plan för hur och när man ska betala tillbaka dem och alltid hålla sig till den. Dessa lån blir först ett problem när man börjar missa sina betalningar och låter räntan ticka längre än vad man tänkt sig.

Du gillar kanske också...