Behöver du låna pengar? Dessa lån kan du söka online

Om du behöver låna pengar av en eller annan anledning kan det vara skönt att veta att du enkelt kan ta ett lån online. Här kan du läsa om vilka olika typer av lån som finns tillgängliga via din dator, mobil eller surfplatta.

Det finns mängder av möjligheter av lån tillgängliga på internet. Oavsett vad du behöver låna pengar till, kan du genomföra en låneansökan och teckna ett avtal via datorn, mobilen eller surfplattan. Allt som egentligen krävs är ett BankID och en internetuppkoppling.

Här är de olika kategorierna av lån du kan söka online:

Privatlån

Privatlån är den vanligaste typen av lån. Osäkrade privatlån är vanligast online, då de innebär att du inte behöver lämna någon säkerhet för lånet. Istället gör banken en kreditvärdering för att bedöma om du är en trovärdig låntagare. Privatlån på nätet kommer i belopp från några hundralappar och upp emot 600 000 kronor.

Ett privatlån kan användas till i stort sett vad som helst, och du kan ansöka enkelt via banken eller långivarens hemsida. Då det finns mängder av privatlån på marknaden är det en bra idé att läsa på och jämföra lån för att få det billigaste lånet med de bästa villkoren.

Högkostnadskredit

De privatlån som har låga villkor på låntagaren och samtidigt är relativt dyra kallas för högkostnadskrediter. Den här typen av lån kan du få även om du till exempel är arbetslös eller har en betalningsanmärkning. Ett högkostnadslån är som namnet antyder ett dyrt lån och lämpar sig därför bäst för kortsiktigt lånande. Du kan ansöka om ett högkostnadslån online precis som vanliga privatlån.

Samlingslån

Om du har flera smålån och krediter kanske du är i behov av att samla dina lån. Det görs med ett så kallat samlingslån, dvs ett nytt privatlån som du använder för att betala av dina tidigare skulder. På så vis har du samlat tidigare skulder till ett enda lån, vilket sänker månadskostnader och ökar din kreditvärdighet. Du kan ansöka om samlingslån hos de långivare som erbjuder privatlån. Det finns också finansbolag som specialiserat sig på samlingslån, dessa sköter då betalningar av existerande skulder åt dig.

Billån

Billån online är i många fall lika okomplicerat som privatlån. Faktum är att du helt enkelt kan använda ett osäkrat privatlån för att finansiera ett helt bilköp, eller så kanske du behöver låna till handpenningen för ett större inköp.

Det finns också banker som erbjuder traditionella billån online, där du lånar upp till en viss procent av bilens kostnad och använder bilen som säkerhet. Här får du räkna med att vissa kompletterande uppgifter kommer att behövas, som bilens registreringsbevis och ägarintyg.

Slutligen

Lånemarknaden på internet har växt explosionsartat och utbudet fortsätter att breddas. För dig som är på jakt efter ett privatlån eller ett billån finns många alternativ att välja mellan.

Lån över 600 000 kronor och lån med låga räntor, som bolån, kräver att du besöker banken för förhandlingar. Men du kan redan idag ansöka om lånelöfte för bolån i förhand, och göra många andra förberedelser online.

Tänk på att låna pengar är något som bör göras med eftertanke. Även om det är enkelt och går snabbt att låna pengar idag, är det viktigt att ta god tid på sig. Några tumregler som är bra att ha i åtanke är: jämför alltid olika lån, fundera över om du verkligen behöver låna pengar, låna aldrig mer än vad du faktiskt behöver och låna aldrig mer än vad du har råd med.

Du gillar kanske också...