Plugga till Jägarexamen med iPhone

Att ta jägarexamen är ingenting man gör på en eftermiddag. Nu finns ett verktyg som underlättar processen avsevärt, en app till iPhone & iPad.

Det var på jaktjournalen.se som jag snappade upp nyheten om denna gåva till alla blivande jägare. Jag är själv jägare och vill helst glömma tiden då examen skulle tas. Att banka in bl.a. fåglar, gnagare och sälar i huvudet tar sin tid och det hade hjälpt om man kunde plugga på t.ex. tåget eller när man väntar på bussen, utan att släpa på sex olika läroböcker.

Skaparen av appen, Boboshi, har bl.a. tryckt in Svenska Jägareförbundets bokserie Nya Jägarskolan med 800 teorifrågor som påminner om frågorna på det riktiga provet. Frågorna är pedagogiskt uppdelade enligt de sex kategorier som täcker in alla delar av kurslitteraturen. Jägaren, Viltet, Jakten, Vapen och skytte, Jakthunden och Lagen.

Appen kostar 99:- och du kan testa den gratis i en begränsad version innan du bestämmer dig för att köpa den. Jag har testat den lite och mitt betyg är: Köp den! 99:- för att göra ditt liv som blivande jägare betydligt enklare, inget att snacka om.

INNEHÅLL
– 800 teorifrågor med massor av bildfrågor kopplade till fullskärmsbilder
– Över 500 utförliga förklaringar till frågorna
– Sex kategorier: Jägaren, Viltet, Jakten, Vapen och skytte, Jakthunden samt Lagen
– Detaljerad, överskådlig och pedagogisk rättning med utförliga förklaringar
– Slumpad placering på alla svarsalternativ
– Automatisk sparfunktion som ger dig möjlighet att återuppta påbörjade prov
– Detaljerad svarsstatistik
– Inbyggd funktion för att utmana vänner på Facebook eller via mail
– Kompakt universaldesign anpassad för både iPhone och iPad
– Intuitivt, vackert och högupplöst gränssnitt

 

 

Du gillar kanske också...