Karaoke med Spotify

Du behöver en dator, PC eller Mac spelar ingen roll. Ganska självklart att datorn bör kopplas till en stereo eller liknande för bättre ljud. Du behöver så klart ett Spotify-konto.

Sen kommer vi till själva nyckeln i det hela, nämligen Spotify Appen tunewiki som måste installeras., finns i Spotify under App Finder.

För att slippa skrika halsen av sig så kan det vara bra att ha en mikrofon som kan kopplas till datorn men rekommenderas som sagt att man kör genom en stereo.

När allt detta är fixat så är det bara att dra på valfri låt i Spotify och klicka på tunewiki så komer sångtexten precis som den ska. Kruxet eller baksidan med att köra på detta vis är att man får sjunga tillsammans med originalartisten och inte ensam karaoke-style. Ett tips är att söka på ”instrumental” eller just ”karaoke”. Antingen tillsammans med låttiteln eller bara ”instrumental” för att få fram versioner utan sång. Det finns även spellistor som gjorts för karaoke.

Ett annat användningsområde för tunewiki kan vara att plugga låt-texter!


Vill tipsa om en till Spotify App som är lite inom samma genrer, nämligen Expressen Introquiz. Det är jättepopulärt att köra songquiz på restauranger och krogar. Varför inte köra det hemma!? Denna App sköter nästan allt åt dig, busenkelt!

Spotify-Expressen Introquiz

Du gillar kanske också...