Feed, en döende teknik?

RSS- eller Atom-feed, ett föråldrat sätt att läsa innehåll på webben? I och med att Google deklarerat sin nedläggning av Google Reader  spekuleras det en hel del på internet om feed-teknikens vara eller icke vara i framtiden.

Varför skulle t.ex. RSS försvinna? Kanske för att läsaren använder sig av RSS för att läsa artiklar gör att det hela inte blir särskilt socialt då läsaren sällan faktiskt tar sig till själva sajten för att interagera med andra läsare. Det kan sias i oändlighet om varför den gamla goda feed-tekniken skulle försvinna men internet förändras och fokus på användaren och det interaktiva är här för att stanna.

title_flipboard

Kanske är det så att RSS börjar bli föråldrat… Men vad ska användas istället för att på ett bra sätt kunna följa sina favoritsajter?

Tjänster så som…

…tillåter läsaren att läsa artiklar på en och samma plats som man tidigare visat intresse för när man surfat på webben. Förutom att innehållet inte automatiskt strömmas till platsen så påminner det mycket om Feedly’s kommande lösning att likna Google Reader.

Du gillar kanske också...