Få ordning på Youtube igen, IOS 6

När IOS 6 släpptes presenterades mängder med förändringar. Inte alla förbättringar utan även en del bakslag. Den gamla hederliga Youtube-appen som hängt med från början fanns nu inte längre med som standard. Här kommer tre vettiga alternativ.

Biffen mellan Google (som äger Youtube) och Apple är gammal. De båda är nytänkande och vill vara längst fram i alla lägen. Trots att Apple är en smartphonetillverkare och Google är en mjukvaruutvecklare vill man inte erkänna att den ena är bättre än den andra. De är som små barn som tjuvkikar på varandras prov i skolbänken. Man vill gärna dra nytta av varandra (inte för mycket) men absolut inte erkänna det.

I och med att IOS 6 släpptes valde Apple att inte förlänga sitt avtal med Google att Youtube-appen skulle följa med operativsystemet som standard. Google har varit flitiga med att uppmana sina användare att ladda ner en förbättrad version från Appstore. Deras nya Youtube-app är vansinnigt snygg och användarvänlig men en del nya buggar har dykt upp. T.ex. har jag haft problem att spara klipp till min favoritlista.

1. ) Ladda ner Googles officiella app.

Förmodligen den enklaste och vanligaste lösningen. Ladda ner här och hoppas på det bästa att just din telefon blir fri från buggar.

2. ) Kör Youtube direkt i Safari.

Att köra en applikation direkt i en webbläsare är definitivt framtiden, ingen tvekan om saken. Varför? Man slipper uppdatera tio appar i veckan. Eftersom man surfar in på en webbsida varje gång så har man alltid den senaste versionen då uppdateringarna sköts från leverantörens håll. Det finns för tusan hela operativsystem som är molnbaserade, varför kan inte appar också vara molnbaserade?

Man kan ändå enkelt få en ikon på hemskärmen som direkt tar öppnar Youtube i Safari. Kan man inte kalla det för app också?

Gör så här: Skriv in www.youtube.com i Safari på din iPhone. Om du inte får frågan att lägga till sidan på hemskärmen knackar du på  och väljer ”Lägg till på hemskärmen” Vipps så har du en ”app” som alltid är av den senaste versionen! Tyvärr är webbappen ganska undermålig men den duger i krig.

3. ) Ladda ner en tredjeparts-app

Vid en sökning av frasen ”Youtube Client” i Appstore förvånas man av ynka fem sökresultat, ja 5. Ganska snopet med tanke på att frasen ”Youtube” ger 1103 sökresultat. What to do?

Min käre vän och vapendragare i livet, Patrik. Har fält-testat ett av de fem alternativen, Jasmine – YouTube Client från Morrissey Exchange Pty Ltd. Enligt honom ska man inte ge upp för lätt i början, appen liksom ger sig med tiden och gror som en sann vän, likt en Tamagotchi. Har testat den lite själv och måste säga att jag gillar appen. Riktigt clean’t och användarvänligt, och den är juh gratis!

Google's app

Google’s app

Youtube i Safari

Youtube i Safari

Jasmine

Jasmine

Go nuts!

Du gillar kanske också...