Sommarens bästa mobilappar

Sommarmånaderna är äntligen här och vi hoppas alla få njuta av en blå himmel och sol de kommande veckorna. Kanske har du planer på att göra en bilresa i Europa, bygga om huset, slappa vid poolen, ta en sommarkurs eller helt enkelt bara ta det lugnt hemma. Oavsett vilket finns det en hel uppsjö av appar för din mobil som hjälper dig att navigera i sommarvärmen. Här följer en sammanfattning av några av dem som du absolut inte bör missa i sommar.

Hitta sommarens soundtrack med Songza

På något sätt lyckas varje sommar alltid få sitt eget soundtrack. Det är ofta ett par speciella låtar som fastnar som vi sedan förknippar just den där sommaren och dess härliga aktiviteter med. Songza är appen som inspirerar och hjälper dig hitta de perfekta låtarna till dina sommardagar. Applikationen sätter i likhet med Spotify ihop de ultimata spellistorna för rätt tillfälle, beroende på vilken tid det är på dygnet, vilken veckodag det är samt vilken genre du väljer. Listorna på Songza är dock är till stor del framtagna av musiker, DJ:s och musikkritiker till skillnad från många andra funktioner som är helt genererade av algoritmer och programkoder. Songza låter dig även basera en lista på till exempel en låt, en artist eller ett album. Så oavsett om det blir en varm sommar med mycket poolhäng i solen, en biltur till landet, joggingrunda i parken eller en regnig historia i soffan är du i vilket fall som helst garanterad fantastisk musik.

Roa dig med Roulette

Oavsett väder kommer du alltid att vara underhållen med ett spännande spel i bakfickan. Roulette är med största sannolikhet ett av de mest älskade casinospelen i världen. Faktum är att spelet varit populärt i hundratals år, och man tror att den första rouletteomgången ägde rum någonstans i Paris på 1700-talet. Nu, flera sekel senare är spelet om möjligt ännu mer populärt och det finns mängder med användarvänliga appar för den som vill spela en spännande omgång, oavsett det öser ner ute eller om du är uttråkad på stranden. Spelet är populärt på grund av de snabba vändningarna och enkelheten, trots att det finns en hel del intressant att läsa om roulette-strategier. Det kan till exempel löna sig att ta en titt på statistiken på resultattavlan då vissa nummer tenderar att upprepas, även under kortare spelomgångar. Så gör din hemläxa, luta dig tillbaka i solstolen och gör dig redo för spännande sommarunderhållning.

Koll på prognosen med Accuweather

Det brukar ju sägas att ’det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder ’. Men låt oss vara ärliga, detta är en sanning med modifikation. Vissa utomhusaktiviteter gör sig helt enkelt bättre med passande väder. Kanske planerar du en picknick, en trädgårdsfest, ett poolparty eller en seglingstur? Oavsett vilket underlättar det enormt i planeringen att ha koll på vad vädrets makter har i beredskap. Väderapplikationen Accuweather har alltid uppdaterad väderinformation tillgänglig i en kombination med olika vädernyheter och index för UV och luftfuktighet. Här kan du följa väderuppdateringar timme för timme samt ta en titt på hur vädret förväntas bli under kommande dagar. Företaget har varit aktivt i över 55 år och samarbetar med ledande meteorologer och har tillgång till Big Data-databaser och vädermodeller, allt för att kunna förutspå vädret så noggrant som möjligt.

Spontan sightseeing med Walter

Ska du ut och resa i sommar, och är du dessutom en spontan person är Walter den perfekta appen för dig. Applikationen kan liknas vid en kompass, med den enda stora skillnaden att den inte pekar mot norr. Istället navigerar den dig till barer, restauranger, sevärdheter, affärer och andra saker värda att se på destinationen du befinner dig. Allt detta görs utan att namnet på destinationen visas, viket göra att du blir guidad runt i staden på ett ytterst spontant och spännande sätt, samtidigt som appen ser till att du i slutändan får se och uppleva det du vill. Det bästa sättet att uppleva en stad är att promenera runt i den, och så länge du har en generell uppfattning om vad du vill se fixar Walter resten. En bonus är att kompassen fungerar även utan internetuppkoppling. Denna applikation är perfekt för dig som värdesätter spontanitet och som inte tycker om för mycket rutiner.

Fixa sommardrinken med Mixologist Drink Recipe

Om det är du som står för sommarfesten är denna app ett absolut måste. Med Mixologist Drink Recipe och dess recept på närmre 8 000 drinkar kommer du kunna ta sommarens cocktails till en helt ny nivå. Applikationen tillåter bartendern för kvällen att söka efter basingrediensen, oavsett om denna är alkoholhaltig eller inte, från dess bibliotek på över 1 000 ingredienser. Resultatet visas som en lista full med spännande drinkrecept och var drink kommer med en detaljerad beskrivning över både innehåll samt hur den ska beredas. Ibland kan alla dessa recept bli näst intill överväldigande och det kan vara svårt att bestämma sig, med det finns en lösning även för detta. Om mobilen skakas kommer appen slumpmässig att välja ut ett alternativ. En rolig bonus med funktionen är avsnittet som likt en bartenderskola kommer med tips och dricks på hur man kan förbättra sina talanger bakom bardisken.

Sommaren handlar om att ha roligt och slappna av, oavsett väder och planer. Med dessa appar kommer du kunna förbättra din planering och vara garanterad underhållning i ur och skur. Oavsett vad du är intresserad av kommer du få en mängd tips och tricks på hur du kan göra din sommar så bra som möjligt.

Du gillar kanske också...