Vikten av närhet och kärlek och hur det hjälper dig att må bra

Vi människor är sociala varelser av naturen, och vissa av oss kan vara mer behövande eller utåtriktade jämfört med andra, men i slutet av dagen behöver vi nån form av intimitet med andra människor. En del behöver omges av många vänner, medans andra är nöjda med sina familjemedlemmar eller en eller två bästa vänner. Våra behov varierar såklart beroende på vilken individ vi är och vilka livsstilar och preferenser vi har, men att inte få någon form av närhet eller kärlek kan vara problematiskt och orsaka svårigheter i våra liv om vi utstår det under en längre tid.

Hur ser kärlek ut, och varför behöver vi det?

Kärlek kommer i många olika former, och det finns ingenting som är rätt eller fel. En del människor vill ha romantiska, monogama förhållande, medans andra hellre spenderar sina liv i ett polygamiskt förhållande, eller som singel och fri. För vissa är romantik en symbol för kärlek, och därmed fyller de deras behov av intimitet med en annan person. För andra kan det räcka med att ha ett bra förhållande till sin familj, eller med de vänner de själv valt.

Människor har ett medfött behov av att uppleva starka band och behöver kärlek och intimitet för att slippa uppleva isolering eller en känsla av övergivande. Att leva med dessa känslor i för lång tid kan leda till depression eller andra hälsoproblem.

Hitta den form av närhet som passar dig

Vi är alla olika individer, och detta är det inget fel på. Vi behöver alla olika sorters nivåer av intimitet för att må bra, och därför är det viktigt att du hittar den form som passar just dig.

Är du i ett romantiskt, monogamt förhållande men saknar spänning? Detta är helt normalt, och heller inget att skämmas över. Prata med din partner och diskutera saker ni kan göra för att förbättra ert sovrums-game. Kanske ni ska köpa fler leksaker att använda er av, som t.ex. leksaker för sig själva eller leksaker för par? Oavsett vad ni väljer är det viktigt att ni diskuterar innan och på så sätt kommer fram till något som passar er bägge två.

Är du singel och saknar någon att ligga och mysa med om morgonen, samtidigt som du inte riktigt är mogen för ett förhållande? Förhållanden är inte för alla människor, och inte heller detta är något ovanligt. För många människor kan det räcka att vända sig till dejting, så kan bägge parter få det dem önskar utan att binda sig till något.

Oavsett vem du är, dela med dig av dig själv

Att älska och känna sig älskad är viktigt. Gester av tillgivenhet och beröring är en nödvändighet för mänskligt välbefinnande, och oavsett vem du är och vilken typ av intimitet du kräver, är det viktigt att du delar med dig av din kärlek och låter dig själv motta den från andra.

Du gillar kanske också...