Alternativ till dyra program

Tommy k Johansson har skrivit en bra artikel om webbsidan AlternativeTo. En webbsida som listar möjliga alternativ till diverse utvalda program.

Fördelar…

Alternativ mellan operativsystem.

Du kanske har bytt operativsystem när du köpt ny dator och om du är smart så har du gått över från PC (Windows eller Linux) till Mac (OS X). Det kan hända att det skräp du kört på PC:n inte finns till Mac. Du vill ändå kunna fortsätta med ”business as usual” och det är då AlternativeTo kan lista ett alternativt program som fungerar minst lika bra. Eller så kanske du vill kunna göra samma sak på din iPhone som på din PC.

Sökbara plattformar och operativsystem.

Sökbara plattformar och operativsystem.

Ekonomiska fördelar

Jag får ofta frågor om det finns gratis alternativ till dyra program så som Microsoft Word, Excel och framför allt den svåra nöten att knäcka, nämligen Adobe Photoshop som dominerar sin genre. AlternativeTo hittar en rad alternativ till just dessa program.

Studenter får ofta rabatterade priser på Office-paket eller program i Adobe familjen men det kan fortfarande handla om mycket pengar.

Kanske har du fått en fil skickad till dig som du inte kan öppna. Då kan det kännas onödigt att spendera flis på ett program som du kanske bara använder en gång.

Slipp installera program helt och hållet

Ibland finns det alternativ till program som körs online direkt i din webbläsare utan att du behöver installera något. T.ex. så kan du öppna Word-filer (*.docx) på Google Drive, drive.google.com.


Bonustips: Hitta alternativ till Google Reader

Kommentera gärna artikeln om du kommer på fler fördelar.

Du gillar kanske också...