Facebook Live – topplista med sändningstips

Medlemmar kan sända Live på Facebook genom sin smartphone eller surfplatta. Man kan när som helst sända video live till sina vänner eller hela världen. Här följer en topplista med de bästa tippsen för att öka tittarsiffrorna.

8Berätta för dina vänner om när du kommer sända

Skriv en vanlig kommentar och bygg upp en förväntan genom att låta din publik veta när du kommer att sända. Enligt Facebook så ger en dags förbehåll bäst resultat.

7Se till att ha en bra uppkoppling innan sändning

 

Se till att ha god signal innan sändning, antingen via WiFi eller 4G. WiFi tenderar att fungera bäst! Om du har för dålig signal så kan inte sändningen starta. Ibland kan det gå att starta med medelmåttig signal men det levererar då dålig kvalité och irriterade tittare.

6Skriv en fångande beskrivning innan det är dags för sändning

En bra beskrivning fångar människors uppmärksamhet och hjälper de förstå vad sändningen kommer att handla om.

5Be tittare om att prenumerera på Live-notifieringar

Påminn dina tittare om att de kan trycka på följ-knappen under eller efter sändning så får de reda på när du sänder nästa gång.

4Svara på kommentarer under sändning

Hälsa på tittare som kommenterar under sändning genom att tilltala de med namn och svara på deras ev. frågor. Tittare älskar detta!

3Sänd under längre perioder för att nå fler tittare

Det är mer sannolikt att människor upptäcker och delar din sändning om du sänder under längre perioder. Facebook rekommenderar att man sänder minst 10 minuter även om maxtiden är 90 minuter.

2Använd en slutfras för att signalera slutet på dina sändningar

Var noga med att ha en slutfras som t.ex. ”Tack för att ni har tittat” eller ”ses nästa vecka på samma tid och samma kanal”. Vänta tills du hör ett ”pling” när du avslutat sändningen för att vara säker på att sändningen är avslutad.

1Var kreativ och sänd ofta!

Testa olika typer av sändningar och sänd ofta för att behålla dina tittares intresse. Läs mer på live.fb.com

Livekarta

Klickbar livekarta med sändingar som pågår just nu på facebook.com/livemap

Facebook Live karta