Google glass

Google Glass är ett par augmented reality-glasögon (förstärkt verklighet) som inom en överskådlig framtid kommer att finnas till försäljning.

Det surras mycket om flipp eller flopp på internet om Google Glass. Min version/teori av Google Glass är som följer:

Google Glass är en produkt som Google medvetet marknadsför alldeles för tidigt. Det är en ofärdig produkt som behöver få ny teknik utvecklad innan den når fram till en färdig slutprodukt. Tekniken för att göra glasögonen mindre idiotiska att bära finns helt enkelt inte ännu men Google vill spänna musklerna genom att visa vad de kan. Självfallet också för att få in mer pengar för att utveckla tekniken som behövs.

Precis som när Apple lanserade sin första iPod visste de mer eller mindre att de så småningom skulle nå fram till dagens iPhone. För att nå slutmålet måste pengar hela tiden rulla in genom att sälja halvfärdiga versioner av produkten de utvecklar.

Google Glass

Det är fantastiskt kul att utvecklingen inom förstärkt verklighet är igång på allvar! Att döma av marknadsföringen så verkar Google Glass rätt så jä*la fantastiskt, otroligt härligt teknik som jag vet (märk mina ord ni tvivlare) är här för att stanna. Kanske inte bara i formen av ett par urlöjliga glasögon utan kanske som kontaktlinser, solglasögon eller varför inte som tillbehör/tillval till dina glasögon/solglasögon. Inte fel att kunna aktivt ändra styrka på glasögonen beroende vad du tittar på.

Så här känns det att uppleva Google Glass:

Upplev mer på www.google.com/glass/start

Du gillar kanske också...