HBO Nordic… vad menar ni?

Har med entusiasm och glädje tidigare skrivit om HBO Nordic’s lansering i Sverige. Men vilken besvikelse! 12 månaders bindningstid och 3 månaders uppsägningstid! Här har jag kunnat skriva en recension om HBO Nordic, troligtvis en positiv sådan. Men nu blir det inte så, det här är varför.

För det första så dröjde det 2 månader utöver lovat lanseringsdatum och lanserades inte förrän den 14 december. Ingen katastrof men det blir värre… Man valde att lansera tjänsten endast som tillval för Teliakunder, eller de som har Samsung smart-tv från 2012 eller de som anmält sitt intresse på HBO’s hemsida. Varför inte till alla? Klent system eller är ni rädda för kunder?

Undertecknad tillhörde det senare alternativet och hurrade tills jag satte i halsen av den svårhittade och finstillta käftsmällen: 12 månaders bindningstid och 3 månaders uppsägningstid. Tack men nej tack. Synd HBO, jag sticker ut hakan lite och säger att ni biter er själva i röven. Very bad! Har sedan Netflix lansering i Sverige inbillat mig att jag skulle lindra min besvikelse över det något tama utbudet med lite bad ass material från HBO. Men icke!

Det är inte bara det detta med bindningstiden som gör mig lite aggro, utan det är även sättet man gör det på. Bristen på information kring att HBO Nordic har en tolv månader lång bindningstid, som därefter övergår i ett tillsvidare-abonnemang med tre månaders uppsägningstid. Ingen av de största konkurrenterna Viaplay, Netflix eller Headweb håller på med liknande fasoner.

Jag skaffade Spotify Premium för hundra år och sedan dess har det tickat 99:- från mitt konto varje månad utan att jag ens funderat över det. Om inte HBO varit så småaktiga hade jag garanterat skaffat ett konto och ytterligare 79:- hade tickat på varje månad, förmodligen längre än 12 månader! Jag är inte ensam om att reta upp mig på detta då man läser nyhetsartiklar med öppna brev till HBO, Facebook-stormar och arga blogginlägg lite här och var.

Det här kunde ha blivit så bra, varför!? Sluta upp med skaffamobiltelefonpånittiotaletdyraabonnemang-fasoner och prova att göra affärer under 2012, ni kommer att få kunder!

Har du skaffat eller inte skaffat HBO? Vad tycker du?

Anonine.com

[box type=”info”]

EDIT:

19/12-2012

HBO tar ett steg tillbaka efter stormen av kritik och inför provperiod. I ett mail till alla kunder och till de som anmält intresse skriver de så här:

Vissa av er har varit bekymrade över att ni inte kan prova tjänsten innan ni binder er till ett abonnemang. Vi har lyssnat. Därför kommer vi nu erbjuda er möjligheten att avsluta ert abonnemang före 31:a Januari 2013 utan kostnad eller ytterligare åtagande. Det här erbjudandet är exklusivt för dem som registrerar sig för ett nyhetsbrev på hbonordic.com senast den 31:a December 2012.

Men vad händer efter 31/12?

[/box]

 

Du gillar kanske också...