Magine till Smart TV

Magine rullar ut ny betaversion med nytt utseende, nya funktioner och utökar till fler plattformar.

Sedan i mitten av september har jag haft möjligheten att testa Magine. Nu rullar Magine ut en ny beta-version och då passar det bra med en uppföljning av min tidigare recension. Med tanke på att det är ny teknik så har det fungerat fantastiskt bra. Har egentligen bara en stor brist att anmärka på, appen är fruktansvärt seg ibland.  Så seg att man tappar tålamodet och stänger ner. Men det ska det bli ändring på!

Nyhetsbrevet

I ett nyhetsbrev som gått ut till alla beta-testare skriver de bl.a. så här:

”Efter tre månader av utvärdering och vidareutveckling börjar vi snart att rulla ut en ny och förbättrad version av Magine. Den nya appen innehåller en rad nya funktioner som vi tror att du kommer gilla; fritext-sökning, filtrering utifrån kategorier och nya presentationsvyer för TV-programmen. Dessutom har vi gjort Magine snabbare, enklare att använda och – tycker vi – lite snyggare. Allt för att ge dig en ännu bättre användarupplevelse.”

Den största nyheten med uppdateringen är ändå att de utökar till andra plattformar, bl.a. Samsung Smart TV. Genialiskt! Är detta första steget mot en ny framtid för TV som vi känner till det idag?

”Om några veckor släpper vi den till iPad och iPhone, och därefter kommer vår första app till Android. Men först ut är en app till Samsung Smart TV som vi redan har börjat bjuda in testare till.”

Tyvärr försvinner nu TV4-gruppens (förutom TV4 News) ur betautbudet. TV4 vill att Magine avvaktar med att visa kanalerna mer under betaperioden men kommer tillbaka igen när de börjar sända kommersiellt. Som lite plåster på såren för oss beta-testare så släpper de in nya kanaler inom de närmsta dagarna – TNT, filmkanalerna TCM, Silver och Showtime samt barnkanalerna Nick Jr och Boomerang.

Du gillar kanske också...