Northguard är ett trovärdigt säkerhetsföretag

De senaste åren har IT-branschen haft en positiv utveckling och är en av de branscher som fortsatt förväntas att växa. Inte bara i Sverige blir efterfrågan på specialiserade IT-program som exempelvis antivirusprogram allt större, utan också i resten av världen. När efterfrågan på program ökar hårdnar givetvis också konkurrensen på marknaden. Något som gett upphov till nya uppstickare och en av dem är företaget Northguard vars produkter, vi i denna recension, ska ta en närmare titt på. Om det låter intressant kan du läsa vidare här nedanför.

Uppstickare med unika lösningar

På marknaden idag finns det lite olika aktörer. Det är olika företag som erbjuder olika produkter. Dessa produkter kan skilja sig åt i förhållande till vilka funktioner de har, vad de kostar och åt vem produkten är anpassad för. Northguard, som vi ska ta en närmare titt på här i artikeln, är en uppstickare som erbjuder antivirusprogram och det ska vi dyka ner i alldeles strax. Men först och främst kan lite basfakta om företaget vara på sin plats.

Att Northguard är ett trovärdigt säkerhetsföretag är de flesta förmodligen helt säkra på, men vad är det för typ av företag och vad är det som gör företaget unikt på marknaden? För det första är Nortguard ett danskt bolag som ligger i staden Odense mitt i Danmark. Företaget specialiserar sig på mjukvaruprodukter i form av antivirusprogram till privatpersoner och firmor. Deras produkter är både traditionella antivirusprogram och specialprogram anpassade till specifika föremål. 

Utvärdering av program

I tre olika kategorier har Northguard delat upp sina produkter. Vi ska börja med att ta en titt på vad de olika kategorierna består av. De tre kategorierna är följaktligen:

  1. Antivirus och support

I den kategorin finner kunden olika typer av antivirusprogram. Utbudet är bra och varierat, vilket av allt att döma tilltalar användarna när allt kommer omkring. Det är trots allt så att alla användare har olika behov och då behövs olika produkter.

  • Tjänster

Här står Northguard med ett, till dels, unikt koncept. De erbjuder nämligen datorhjälp i största allmänhet bland annat med installation eller optimering. Något som kan vara attraktivt för många användare som själva inte har en stor kännedom omkring datasäkerhet i största allmänhet. Men ändå vill känna att de har ett bra skydd som är säkert i alla avseende.

  • Extra dataskydd

Northguards egna lösningar hittar man i den kategorin. Det är bland annat deras Uniqkey. Ett fiffigt program som hjälper användaren att skapa lösenord som håller datahackare borta. Programmet ger även möjlighet för att skapa två-stegs-inloggningar. Något som har blivit allt mer populärt på sistone. Inte minst på grund av den ökade säkerhetsaspekten som metoden ger användaren.

Avslutande helhetsbedömning

Om du behöver virusprogram som ger ett heltäckande skydd är Northguards mjukvara ett bra alternativ. Det finns flera olika lösningar att välja mellan, vilket gör att de flesta kan hitta en passande lösning till sin dator, vare sig det rör sig om arbetsdatorn på jobbet eller den du har där hemma. En helhetslösning är ett bra alternativ för dig som vill ha ett heltäckande skydd till ett bra pris och det får du från Northguard. Kort sagt är det ett trovärdigt företag som erbjuder bra produkter till ett passande pris. Bedömningen är därför positiv i sin helhet.

Du gillar kanske också...