Enklare att bygga appar till smartphones

Äntligen är det en tredje part som fattat att det måste bli enklare att bygga appar till smartphones. Det är fortfarande inte enkelt, men kravet på kunskap i att kunna koda har sjunkit dramtiskt tack vare Dreamweaver.

Kan inte påstå att jag är någon fullfjädrad kodare men förstår en hel del av språken html, css, javascript och php. Trots detta har huvudvärken kommit i rasande fart så fort jag suttit med Apples Xcode. I nya versionen av Dreamweaver (CS6) introducerar man ett verktyg för att bygga webb-appar till smartphones.

Anders Lundberg på MacWorld har skrivit en omfattande artikel (”Två sätt att skapa en egen app”) om hur det hela fungerar och han skriver bl.a. så här:

Adobe_Dreamweaver_CS6_Icon”Programmet tar hand om allt omkringliggande stök som att hålla koll på ssh-nycklar, att ladda ner och installera javascript-ramverk och att sköta kontakten med den mycket smarta tjänsten Phonegap, med vilken du kan förvandla din webbdesign till riktiga iOS-appar som du kan sälja via App Store.”

Kort och gott räcker det med kunskaper att kunna pyssla med hemsidor och en del sunt förnuft för att kunna förverkliga sin idé om den perfekta appen man blir miljonär på.

Läs hela artikeln på http://macworld.idg.se/2.1038/1.485297/tva-satt-att-skapa-en-egen-app.

Du gillar kanske också...