TEST/GUIDE: HomePlug/PowerLine

Jag ställdes nyligen inför en utmaning när kontoret skulle förvandlas till ett babyrum. Modem, router, NAS och UPS skulle flyttas till TV-rummet, inga direkt större bekymmer men inte så kul att dra 35 meter telefonsladd eller nätverkskabel (använder ADSL) genom hela hyresrätten.

Min hjärna var först inställd på att flytta ADSL-modemet till samma plats som all annan utrustning, -”måste juh vara bäst!”. Kom snart på bättre tankar då jag insåg att 35 meter sketen telefonsladd kapar en hel del på hastigheten. Så självklart blir det att ha modemet vid första telefonjacket och sedan 30 meter nätverkskabel till routern vid TV:n. -”Måste juh vara ännu bättre!” Eller… nej. Jag köpte en så kallad HomePlug eller PowerLine.

TP-Link TL-PA4010KIT – Förvandla ditt elnät till ett nätverk!

Paket om två adaptrar som använder ditt befintliga elnät till att skapa ett nätverk för internetåtkomst till din dator, TV eller spelkonsol. Ingen installation krävs utan du pluggar bara in adaptrarna i lediga vägguttag (som måste vara i samma fas) och vips, ett nätverk är redo att sättas upp – helt utan kabeldragning eller borrning!

Adaptrarna klarar överföringshastigheter på upp till 500 Mbps med upp till 300 meters räckvidd.

Grymt smart produkt som bara fungerar! Jag har kopplat så här:

homeplug-koppling

Inga inställningar krävdes, det enda jag gjorde var att sticka dom i väggen så funkade det. HomePlug/PowerLine finns som sagt på Kjell & Co, de har flera varianter att välja på och bra priser:

  1. TP-link TL-PA4010KIT Homeplug 500 Mbs 2-pack. 2-pack AV-homeplug 500 Mbs
  2. TP-link TL-WPA4530 Trådlöst homeplug-paket 733 Mbs. Homeplug-paket med accesspunkt 733 Mbs
  3. TP-link TL-WPA8730 Trådlöst homeplug-paket 1750 Mbs. Homeplug-paket med accesspunkt 1750 Mbs
  4. Plexgear Homeplug 1 Gbs 2-pack. 2-pack AV2-homeplug 1 Gbs

[symple_spacing size=”30″]

Du gillar kanske också...