Här är Internet i sin fysiska form

Det kanske är ett långskott att kalla Google för Internet men det är inte ett så rackarns långt skott. Här kan du besöka Internet i den närmaste fysiska form Internet kan få, Googles Datacenter.

Google lär vara en av de största informationslagringsgiganterna (puh… långt ord) i universum. Om man tömde alla deras enorma datacenter runt om i världen skulle man säkert kunna knöla in hälften av jordens alla IT-nördar. Datacentrena är skitstora!

Källa: www.google.com/about/datacenters/gallery

Källa: www.google.com/about/datacenters/gallery

Vad finns då där inne? Jo, massor med färglada och lysande mackapärer som alstrar en massa värme. Dessa mackapärer håller ordning och reda på googles alla tjänster så som Gmail’s dryga 423 miljoner konton, Blogger, Drive, Music, Books, Playstore, och inte minst Youtube! Ja listan är lång.

Sedan krävs andra mackapärer som håller ordning på andra mackapärers mackapärer. Om jag vore en elektron med ansvar för ett fragment av information skulle det vara JÄVLIG stressigt på jobbet om man utrycker det så.

Google har ett par sidor som tillåter en att besöka dessa datacenter. En i bilder, snygga bilder! Och en via Street View. Var vaksam när du kikar runt, skojfriska Google har nämligen placerat ut några överraskningar som t.ex. Stormtroopers och en hemlig plan med mera.

Källa: http://googleblog.blogspot.se/2012/10/googles-data-centers-inside-look.htm 

Du gillar kanske också...